• Son Güncelleme : 20.11.2015 15:16
  • Haber Giriş : 02.11.2015 15:21
  • Etkinlik : 02.11.2015

Cmk’Da "Adliyedeyim" Uygulaması Başladı

CMK Uygulaması kapsamında görev alan müdafi/vekiller artık görev aldıkları bölgenin adliyesinde gerçekleştirilecek olan soruşturma evresi işlemleri yönünden “Adliyedeyim” sistemini kullanarak görev talebinde bulunabileceklerdir.

Gerek adliyede ifade/sorgu için bekleyen şüpheli/mağdurun bir an evvel müdafi/vekilin hukuki yardımından yararlanması, gerekse ivedi işlerde adliyede bulunan avukatlara öncelik tanınarak gereksiz zaman ve mali kayıpların önüne geçilebilmesi için geliştirilen bu sisteme, İstanbul Barosu web sitesi üzerinden yahut cep telefonlarından adliyedeyim.istanbulbarosu.org.tr adresine baronet kullanıcı adı ve şifresi ile girilebilecektir.

Sistem hafta içi her gün 09.00 ile 18.00 arası çalışacaktır. Bu saatler arasında CMK görev bölgesi adliyesinde bulunacak olan avukatlar, en az bir en çok üç saat için adliyedeyim diyebileceklerdir.

Aynı günde sisteme birden çok adliyedeyim kaydı girilebilecek diledikleri an sisteme tekrar girerek verdikleri kaydı iptal edebileceklerdir.