• Son Güncelleme : 10.12.2017 13:24
  • Haber Giriş : 10.12.2017 11:15
  • Etkinlik : 04.12.2014

Yasama Organı Hak Ve Özgürlükler İçin Tek Başına Güvence Değildir

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, 4 Aralık 2014 Perşembe günü saat 20.00’da Habertürk Televizyonunda yayınlanan TÜRKİYENİN NABZI programında, Türkiye Büyük millet Meclisinde kabul edilen Yargı Paketini değerlendirdi. Programa, Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel, Eski DGM Savcısı Mete Göktürk, Av. Cüneyt Toraman ve Av. Hüseyin Ersöz de konuşmacı olarak katıldı.

Yargı denetimini içine sindiremeyen bir demokrasi düşünülemeyeceğini belirten Kocasakal, 17-25 Aralık soruşturmalarından sonra Şubat 2014’te yapılan değişikliklerle somut delile dayalı şüphenin getirildiğini, 10 ay sonra Aralık ayında yeniden eski sisteme, yani makul şüpheye dönüldüğünü bildirdi. Siyasal iktidarın 17-25 Aralık soruşturmalarını hallettiğini, bu nedenle somut delile dayalı şüpheye ihtiyacı kalmadığını kaydeden Kocasakal, paralel yapıyla mücadelede ihtiyaç duyulacağı için eski sisteme geri dönüldüğünü, bu arada katalog suçlara yenilerinin eklendiğini söyledi.

Ümit Kocasakal, “Duruma göre paket kanun yapılmaz. Yapılan bu değişikliklerle kendisini tehlike içinde gören siyasal iktidar kendini güvenceye almak istiyor” dedi.