HABERLER
  • Son Güncelleme : 11.12.2024 16:53
  • Haber Giriş : 10.12.2024 17:37
  • Etkinlik : 10.12.2024

“Marmara-İstanbul Depremi-Bizi Neler Bekliyor?” Kongresi İstanbul Barosu’nda Yapıldı

İstanbul Barosu’nun, İstanbul Tabip Odası İstanbul Depremine Yönelik Sağlık Hizmetinin Yapılanması Çalışma Grubu’nun ile birlikte düzenlediği “Marmara-İstanbul Depremi - Bizi Neler Bekliyor?” kongresi 7-8 Aralık 2024 tarihlerinde İstanbul Barosu Orhan Apaydın Konferans Salonu’nda yapıldı.

İstanbul Depremine Yönelik Sağlık Hizmetinin Yapılanması Çalışma Grubu Yürütme Kurulu’ndan Dr. Hasan Oğan, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Alpay Azap, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ahmet Ergin’in açılış konuşmalarını yaptığı kongrede; afetlere etik, sosyal ve halk sağlığı yaklaşımları, Şubat 2023 deprem bölgesinde sağlık hizmetlerinin durumu, afetin toplumsal yaşama etkileri, afetlerin ekonomi politiği, afette kadın ve çocuk olmak, depremde ruh sağlığı hizmetleri konuları konuşuldu.

Dr. Hasan Oğan açılış konuşmasında Deprem Çalışma Grubu’nun 2023 mart ayında çalışmaya başladığını belirterek, böylesine büyük depremlerin iktidarların inisiyatifine bırakılmayacak kadar önemli olduğunu vurguladı.  Afetlerde asıl zarar görenin toplumlar olduğunu söyleyen Dr. Oğan, “sivil toplum örgütleri olarak bu işin içinde yer almak bilinciyle bu çalışma grubunu oluşturduk” dedi.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Ahmet Ergin ise İstanbul Barosu olarak bu değerli ve önemli kongreye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Adil Yargılanma Hakkı kapsamında deprem suçlarının takibini hassasiyetle yapacaklarını vurgulayan Ergin, İstanbul Barosu bünyesinde Adil Yargılanma Hakkı Merkezi’nin kuruluşunun bu yönde atılmış önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Türkiye’de bütünleşik bir Afet Yönetimi öngören yasa bulunmadığını dile getiren Av. Ahmet Ergin, İstanbul Barosu’nun Afet Yönetimi Yasa Taslağı hazırlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Dr. Osman Küçükosmanoğlu da Marmara depreminin bir olasılık olmaktan öte sadece zamanı bilinmeyen kapımızdaki tehlike olduğuna dikkat çekerek, 1999 ve Şubat 2023 depremlerinin hepimizi bu konuda hazırlıklı olmaya davet ettiğini söyledi. Kongrenin bu yıl ikincisinin yapılıyor olmasının çok önemli olduğunun altını çizen Dr. Osman Küçükosmanoğlu, toplantı kayıtlarının ve yayınlanacak kongre kitabının kongrenin etkisini sürmesini sağlayacağına vurgu yaptı.

Depremin üzerinden bir buçuk sene geçmesine rağmen bölgede hala ciddi sorunlar olduğunu belirten Dr. Alpay Azap, “Marmara’da olabilecek 7 üzerindeki bir depremin şubat depremlerinden de daha kötü sonuçlara neden olacağı konusunda elimizde çok fazla bilgi var. Bunların etkisini azaltmak için meslek örgütleri olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Kongre 1. Gün 1. Bölüm izlemek için tıklayınız.

kongre 1. Gün 2. Bölüm izlemek için tıklayınız.

kongre 2. Gün 1. Bölüm izlemek için tıklayınız.

kongre 2. Gün 2. Bölüm izlemek için tıklayınız.

 

 

YAZDIR
Yükleniyor...