• Son Güncelleme : 13.11.2023 20:45
  • Haber Giriş : 14.11.2023 18:35
  • Etkinlik : 14.11.2023

Merhum Meslektaşımız Av. Servet BAKIRTAŞ’ın katil zanlısı tarafından yapılan istinaf başvurusu REDDEDİLDİ.

Avukata yönelik şiddet cezasız kalmadı.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 09.06.2023 tarihinde Meslektaşımız Av. Servet Bakırtaş’ı katleden sanık Abdullah Türkoğlu hakkında,  “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet hapis”cezası verilmiş ve karar sanık tarafından istinaf edilmiştir. Kararın istinaf incelemesi neticesinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından başvurunun ESASTAN REDDİNE karar verilmiştir.

Bakırköy’de avukatlık bürosunda 6 Temmuz 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden meslek şehidimiz Av. Servet Bakırtaş’ı ve görevi başında şehit edilen meslektaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

Verilen kararın savunma görevini yerine getiren meslektaşlarımıza yönelik şiddete karşı caydırıcı olması için emsal teşkil etmesini diliyor ve yetkili makamları tedbir için göreve davet ediyoruz.

Bir kez daha vurguluyoruz:
Avukata yönelik şiddet, savunma kurumuna ve adalete yöneliktir.
Savunma yoksa yargılama da yoktur!

Değerli meslektaşımız Av. Servet Bakırtaş ve görevi başında katledilen tüm meslektaşlarımız için, saldırıya uğrayan, darbedilen bütün meslektaşlarımız için sesimizi daha da gür çıkarmaya devam edeceğiz.

Avukat ancak avukatlık mesleğine ve hukuka saygılı bir devlette ve  toplumda mesleğini gereği gibi ifa edebilir.

Hukuki süreci takip etmeye devam edeceğimizi,  meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu, şiddetin avukatları görevlerini yapmaktan geri durdurmayacağını ve şiddete teslim olmayacağımızı kamuoyuna duyururuz.

İstanbul Barosu
Avukat Hakları Merkezi