• Son Güncelleme : 29.11.2022 13:50
  • Haber Giriş : 27.11.2022 21:32
  • Etkinlik : 27.11.2022

Basına ve Kamuoyuna

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 9 kadın örgütünün 27 Kasım 2022 tarihinde Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleştirmek istediği gösteri sırasında, aralarında Av. Aysel Tekerek'in ve isminin açıklanmasını istemeyen bir meslektaşımızın da bulunduğu toplam 118 kadının gözaltına alındığı haberi Baromuza ulaşır ulaşmaz, Baro Başkanımız Av. Filiz Saraç ilgili Savcılarla görüşmüş ve Baro Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Elif Çalışkan ve Av. Bahar Ünlüer Öztürk ile İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Ayşıl Maral, gözaltındaki avukat ve kadınlara hukuki destek vermek üzere İl Emniyet Müdürlüğüne intikal etmişlerdir.

Gözaltındaki kadınlara uygulanan plastik ters kelepçe, Baromuz temsilcilerinin itirazları üzerine sona erdirilmiştir.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan iki kadın avukat serbest bırakılmış, Baro Başkanımız Av. Filiz Saraç serbest bırakılan kadın avukatlar ile telefonla görüşmüş ve durumları hakkında bilgi almıştır. Meslektaşlarımızın sağlıkları iyi durumdadır.

Gözaltına alınanların avukatları eşliğinde ifadelerinin alınması için süreç Baromuz temsilcileri tarafından yakınen takip edilmiştir.

Basının ve Kamuoyunun bilgisine sunarız.

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi