• Son Güncelleme : 12.11.2022 22:29
  • Haber Giriş : 12.11.2022 16:24
  • Etkinlik : 11.11.2022

ÇHD Davası Karara Bağlandı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu olmak üzere 22 avukatın yargılandığı, 07-11 Kasım 2022 tarihleri arasında Silivri’de,  İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmaları yapılan dava karara bağlanmıştır.

Hafta boyunca süren duruşmalara İstanbul Barosu’ndan Baro Başkanımız Av. Filiz Saraç, Başkan Yardımcımız Av.Ali Gürbüz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz  Av. Prof. Dr. Ali Kemal  Yıldız,  Av. Sinan Naipoğlu, Av. Elif Çalışkan, Av. Hüseyin Köprülü;  Avukat Hakları Merkezi’nden Av. Ayşıl Maral, Av. Gülendam Şan Karabulutlar, Av. Burak Eskici, Av. Gökhan Aksel ve Av.Feridun Günbeği katılmışlardır..

Davanın başından itibaren Baromuzun takip ettiği bu dosyada, usule ilişkin hukuka aykırılıklar olarak  savunma hakkına sıkça müdahale edilmesi, tek hakim tarafından verilen kararların heyetçe verilmiş gibi tutanaklara geçirilmesi, belgelerin orjinalinin istenmemesi ve duruşmada okunmamasına rağmen okundu denilmesi, dosyaya giren belge ve tutanaklarla ilgili sanıklara ve sanık müdafilerine yeterli  söz hakkı verilmemesi, tanıkların usule aykırı olarak çağrılmaması, dinlenmemesi, çelişkilerin giderilmemesi, delillerin sıhhatinin bilirkişi incelemesiyle sağlanmaması, savunma delillerinin toplanmaması, hukuka uygun elde edilip edilmediği araştırılmayan dijital delillere dayanılması ve müdafilerin duruşma salonundan çıkarılması gibi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Anayasa  ile güvence altına alınmış olan sanıkların savunma hakkı ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiği bir süreç yaşandığı gözlemlenmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.