• Son Güncelleme : 10.11.2022 11:16
  • Haber Giriş : 09.11.2022 22:23
  • Etkinlik : 10.11.2022

İstanbul Barosu Baro Meclis Başkanı Av. Necmi Şimşek’in 10 Kasım Açıklaması

Tüm ezilen ulusların umut kaynağı, aydınlanmanın ve kültür devriminin önderi, Büyük Türk Halkının onur ve gurur kaynağı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümünde, kendisini saygıyla ve özlemle anıyoruz.

Yıkılan ve paramparça edilen bir imparatorluğun küllerinden TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ni yaratan, yarattığı Laik Cumhuriyeti bizlere emanet eden Ulu Önder’in kurduğu ve kurtardığı ülkeye, kuruluş iradesinde ortaya konulan degerlerine, ilkelerine ve devrimlerine büyük bir kararlılıkla sahip çıkacağız. Bu görevimizi temel vazifemiz olarak bileceğiz.

Şu husus unutulmamalıdır ki, bu kurucu iradenin tartışılmasına, yıpratılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu çaba, kimden veya kimlerden kaynaklanırsa kaynaklansın, “Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyet’i müdafaa mecburiyetine düṣersek, vazifeye atılmak için, içinde bulunduğumuz vaziyetin imkan ve ṣeraitini” asla düşünmeyeceğiz.

Bu kararlılık içinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

İstanbul Barosu Baro Meclis Başkanı Av. Necmi Şimşek