• Son Güncelleme : 04.10.2022 09:24
  • Haber Giriş : 03.10.2022 12:00
  • Etkinlik : 28.09.2022

Kat Mülkiyeti Hukukunda Yönetim Semineri

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu’nun “Kat Mülkiyeti Hukukunda Yönetim”  semineri İstanbul Barosu Konferans Salonunda 28 Eylül 2022 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Av. Aslı Şepitçi’nin takdimiyle başlayan seminerin açılış konuşmasını Kat Mülkiyeti Komisyonu Başkanı  Av. Özlem Kaya yaptı. Av. Kaya, 2022-2023 Adli Yılındaki ilk etkinlikte meslektaşlarımızla bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.  Komisyonun geçtiğimiz Ocak ayından bu yana gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleri ve seminerleri hakkında bilgi paylaşımda bulundu.

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Komisyonu Kurucu Başkanı Av. M. Şeref Kısacık, Kat Mülkiyeti Hukuku alanındaki uzman hukukçu ihtiyacının özellikle genç avukatlar açısından büyük iş olanakları yarattığını, bu nedenle bu alanda yapılan eğitim seminerlerinin önemine dikkat çekti.

Staj Eğitim Merkezi Başkanı Av. Doç. Dr. Ahmet Ayar, “Kat Mülkiyetinden Doğan Borç ve Yükümlülükler” konulu sunumunda kat maliklerinin hak ve yükümlülüklerini Kat Mülkiyeti Hukuku’nun tarihsel gelişimi ve Komşuluk Hukuku çerçevesinde değerlendirdi.

Kat Mülkiyeti Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Damlagül Moratlar, Kat Mülkiyeti Hukuku’nda yönetim planının önemi, hazırlanması, tapuya ibrazı, değiştirilmesi, iptali gibi konularda sunum yaptı.

Av. Moratlar konuşmasında, uygulamada bu konuda en sık karşılaşılan sorunlara değinerek yönetim planının alanında uzman hukukçular eliyle düzenlenmesi halinde hâlihazırda apartman ve sitelerde yaşanan sorunların büyük ölçüde önleyebileceğini vurguladı.

Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Av. Beste Demirhan, Kat Mülkiyeti Hukuku’nda yöneticinin görevlerini Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan doğan görevleri ve diğer görevler olmak üzere ikili şekilde ele almak suretiyle örneklerle açıklamalarda bulundu.

Seminerde son olarak, Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Özlem Kaya “Yöneticinin Hakları ve Sorumlulukları” konulu sunumunu yaparak Kat Mülkiyeti Hukuku’nda yöneticinin hukuki niteliği, hukuki ve cezai sorumluluğunun esasları, sorumluluğunun sonuçları ve yöneticinin haklarının neler olduğunu ilgili kanun hükümleri ve emsal

Yüksek yargı içtihatları doğrultusunda ifade etti.

İstanbul Barosunun sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan seminere İstanbul Barosu avukat ve stajyer avukatlarının ilgisi yoğun oldu.

Seminere katılan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu, konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti.