• Son Güncelleme : 04.10.2022 09:24
  • Haber Giriş : 03.10.2022 11:01
  • Etkinlik : 28.09.2022

Çalışma Hayatı ve Kadın Paneli

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin düzenlediği  “Çalışma Hayatı ve Kadın” paneli 28 Eylül 2022 günü baromuz konferans salonunda gerçekleştirildi. Panel, eş zamanlı olarak İstanbul Barosu sosyal medya Instagram hesabından da canlı olarak yayınlandı.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu açılış konuşmasında,  “İş hayatında kadının rolü ve durumunu değerlendirmek üzere paneli düzenlediği için Kadın Hakları Merkezimize teşekkür eder, kıymetli katılımcılara şükranlarımı sunarım” dedi.

Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şükran Eroğlu’nun takdim konuşmasının ardından Av. Aydeniz Alisbah Tuskan’ın moderatörlüğünde yapılan ilk oturumunda Prof. Dr. Gülsevil Alpagut,  ulusal ve uluslararası iş hukuku mevzuatı çerçevesinde kadının çalışma hayatındaki yeri ve yasal haklarını yargı kararları çerçevesinde değerlendirdi.

Av. Şükran Eroğlu’nun moderatörlüğündeki Prof. Dr. Kübra Doğan Yenisey, iş yaşamında cinsiyet temelli ayrımcılık ve mobbing, taciz gibi sık karşılaşılan ihlallere karşı koruma mekanizmaları sunumu yaptı.

Panel, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu’nun moderatörlüğünde Av. Emine Erdem’in,  iş hayatında kadın için destek mekanizmaları, eşitliği sağlamaya yönelik düzenlemeler konusundaki sunumuyla tamamlandı. Tüm panelistlere teşekkür belgesi sunuldu ve kitap armağan edildi.

Panele, İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal da dinleyici olarak katıldı. Av. Tanal “Az sayıda çalışma yapılan bu konunun Kadın Hakları Merkezi tarafından böyle detaylı bir çalışma ile ele alınmasını çok kıymetli buluyorum. Katılımcılara ve düzenleyicilere teşekkür ediyorum” dedi.