• Son Güncelleme : 27.09.2022 10:46
  • Haber Giriş : 29.09.2022 11:57
  • Etkinlik : 23.09.2022

Oda Orkestrası Adli Yıl Açılış Konseri

İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Kurulu bünyesinde 5 ay önce kurulan ‘İstanbul Barosu Oda Orkestrası’ ilk konserini verdi.

Kültür ve Sanat Kurulu’nun Nisan 2022’de yapılan ilk toplantısında 144 yıllık İstanbul Barosu tarihinde önemli bir eksikliği bulunan bir oda orkestrası kurma fikri ortaya çıktı. Baro WEB sitesinde ve baro odalarında yayımlanan duyuru sonrası vurmalı, nefesli ve yaylı enstrüman çalabilen meslektaşlara ulaşılarak tamamı avukatlardan oluşan ‘İstanbul Barosu Oda Orkestrası’ kuruldu.

Oda Orkestrası ilk konserini, 23 Eylül 2022 tarihinde “Adli Yıl Açılış Konseri” adı altında İstanbul Barosu Konferans Salonu’nda 300’e yakın avukat ve yakınının huzurunda icra etti. Sırasıyla “Gülnihal, Deniz ve Mehtap, Hatırla Sevgili, Pervane, Sevdim Bir Genç Kadını,  Sway, Ben Böyleyim, Hayat Bayram Olsa ve Memleketim” isimli eserleri seslendiren orkestra, dakikalarca ayakta alkışlandıktan sonra bis olarak ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa (İzmir’in Dağlarında Marşı)’ ile tarihi konserini tamamladı.

“İSTANBUL BAROSU’NA ÇOK YAKIŞTI”

Baro Başkanımız Av. Mehmet DURAKOĞLU, teşekkür konuşmasında,  “Doğrusunu isterseniz size bir itirafta bulunmak istiyorum. Bu kadarını ben de tahmin etmiyordum. Sevgili Kültür ve Sanat Kurulu Başkanım bu işe başladıktan sonra bir şeyler değişti gerçekten. Kendisiyle birlikte kültür ve sanat yaşamımıza bakışımızı daha somutlaştırabilecek,  sahnedeki tozu alıp bize duyurabilecek bir anlayışın giderek ciddi biçimde ortaya çıkmaya başladığını gördük. Daha 5 ay oldu ve 5 ay sonra da ortaya böyle bir şey çıktı. Koromuzun tamamı avukat. En güzel tarafı da bu… Tek tek bütün arkadaşlarıma gerçekten çok teşekkür ediyorum. Adliyelerin karanlık odalarından buralara aydınlık sergileyebilmenin başarısını en azından bu gece yaşamış olduk. Kulağımızdaki her şey bu anlamda çok daha güzeldi bence. Gerçekten çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu İstanbul Barosu’na çok yakıştı. Defalarca teşekkür ediyorum. Teşekkür etmeye devam edeceğim ama sizlere de bir teşekkür borcum olduğunu düşünüyorum. Bu ilk gece eğer böyle olmasaydı, burası bu kadar kalabalık olmasaydı, bu kadar destek verici olmasaydı belki de onlar için bu kadar şevk verici bir durum da söz konusu olmazdı. Zannediyorum hepimizin alkışlarıyla verdiğimiz güven, orkestra ve orkestranın geleceği açısından  çok önemli sonuçlar doğurdu. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Şefimize de çok teşekkür etmek istiyorum çok değerli katkıları var” dedi.

Başkan Durakoğlu, konuşmasının ardından İstanbul Barosu Oda Orkestrası Şefi Onur SANDUĞAÇ’a, bir anı plaketi ve çiçek takdim etti.

İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Kurulu Başkanı Av. Özden BAŞAK da konser öncesinde yaptığı açılış konuşmasında, “6 Ocak 2022’de Kültür ve Sanat Kurulu Başkanı seçildim. Seçildikten sonra yaptığım kısa teşekkür konuşmamda ‘Çıtayı daha da yukarı çıkarmak adına elimizden geleni yapacağımızdan emin olabilirsiniz’ demiştim.  144 yıllık İstanbul Barosu tarihinde ilk kez kurulan oda orkestrasının konserini verdiğim sözün bir tezahürü olarak görmenizi dilerim” dedi.

Av. Özden Başak, “ Bütün boş zamanlarını bize ayırarak muhteşem eserlerin aranjelerini yapan ve bugün de orkestramızı yönetmek üzere bizlerle birlikte olan şefimiz Onur SANDUĞAÇ’a,  gönüllü ton meisterimiz  Ali Can CANCANOĞLU’na, aynı şekilde gönüllü olarak sunuculuğumuzu üstlenen Derya COŞGUN İMREN’e, orkestra üyesi meslektaşlarıma, siz değerli izleyenlerimize, dost ve arkadaşlarıma baromuz, başkanı olduğum Kültür ve Sanat Kurulu, orkestramız ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Av. Başak konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bu ilgiyi göstermeye devam ettiğiniz sürece orkestra yaşayacak; genç arkadaşlarım orkestrayı devam ettirecekler. Lütfen desteklerinizi esirgemeyiniz. Unutmayalım ki Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de işaret ettiği üzere ‘Bir milletin musiki zevki nazar-ı itibara alınmadıkça onun yükseltilmesine olanak yoktur.’  Bizler avukatız ama müzik zevkine de sahibiz. Baromuzun, 42 Kurul/Komisyon ve Merkezi ile halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu konser, Başkanımıza da bir veda konseri olsun. Kendisinin son dönemi.  Kendisini çok seviyoruz. Covid ile birlikte yaşadığımız, sevdiklerimizle nefes aldığımız her günün, her anın ‘özel’ olduğunu anladık sanırım. Biz bugün sizlerle bu salonda, bu anı paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduk. Umarım sizler de geldiğiniz için mutlu ayrılacaksınız. Konserimiz Adli Yıl Açılış Konseri. Yeni adli yılın hepimize, hakim ve savcılarımız, adliye çalışanlarımız ve tüm ulusumuz açısından hayırlı ve başarı olmasını diliyorum” dedi.