• Son Güncelleme : 01.09.2022 00:37
  • Haber Giriş : 06.08.2022 16:53
  • Etkinlik : 06.08.2022

Basına ve Kamuoyuna Duyuru

Özellikle pandemi sürecinde büyük bir ivme kazanan online satışların sonrasında yeni bir dolandırıcılık faaliyeti ortaya çıkmıştır.

Bir takım kişiler tarafından özellikle İstanbul Barosu mensubu avukatların isim ve adresleri kullanılmak suretiyle dolandırıcılık faaliyetleri yürütülmektedir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, ne İcra İflas Hukuku ne de Borçlar Hukuku dolandırıcıların kullandıkları yöntemler gibi gayrı kanuni yöntemlere cevaz vermemektedir.

Kullanılan yöntem hukuk dışı olduğu gibi aynı zamanda Türk Ceza Kanunu kapsamında da suçtur.

Bilinmelidir ki, avukatlık meslek ve etik kurallarına bağlı İstanbul Barosu mensupları böylesi bir yola tevessül etmezler.

İstanbul Barosu ve Türkiye Barolar Birliği internet sitesinde yer alan avukat bilgilerini kullanarak "fishing" yöntemiye vatandaşlara gönderilen bir takım yazılı kağıtların hukuken herhangi bir geçerliliği yoktur. Bu nedenle bu ve benzeri dolandırıcılık faaliyeti ile karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın herhangi bir ödeme yapmamalarını veya durumu bir avukata danışmalarının  menfaatlerine olduğunu saygı ile duyururuz.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI