• Son Güncelleme : 02.08.2022 16:28
  • Haber Giriş : 27.07.2022 15:00
  • Etkinlik : 27.07.2022

Avukata Saldırı İlkelliktir

Meslektaşımız Av. İbrahim Ak, dün Ordu’da haciz sırasında saldırıya uğrayarak darp edilmiştir.

Uzun bir süreçten bu yana devam eden mesleğimize yönelik saldırılardan bir yenisi ile daha karşılaştık. Avukatın yaptığı işi bilmeyen, işini yapan avukata salt bu nedenle saldıran ilkellik, bu kez de Ordu’da kendisini gösterdi.

Meslektaşımızın sağlığının ciddi bir tehdit almamış olması, bize teselli değildir. Yaşadıklarımız, böyle başlayan süreçlerin çok ağır sonuçlar doğurabileceğini bize öğretmiştir. Özünde bir toplumsal yara niteliği taşıyan bu sorunun çözümü, yine toplumun tepkisi ile sağlanabilecektir. Çok defa tekrar ettiğimiz gibi, avukat borcun sebebi değildir. Avukat taraf değildir. Avukat müvekkili ile özdeşleştirilemez.

Bu saldırı sonrasında meslektaşımız ile her aşamada özel olarak ilgilenen, ifadesinde müdafii olarak bulunan, şüphelinin gözaltına alınmasından itibaren soruşturmayı özenle takip eden Ordu Barosuna, gösterdikleri bu dayanışma için teşekkür ederiz. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI