• Son Güncelleme : 26.07.2022 22:19
  • Haber Giriş : 23.07.2022 12:58
  • Etkinlik : 22.07.2022

Kadının İnsan Hakları Hukuku Eğitimi

İstanbul Barosu Meslek İçi Eğitim Merkezi’nce düzenlenen “Kadının İnsan Hakları Hukuku Eğitimi”ne katılan meslektaşlarımıza sertifikaları verildi.

Meslektaşlarımıza katılım sertifikaları, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan MOROĞLU ile Meslek İçi Eğitim Merkezi Başkanı Av. Uğur YETİMOĞLU tarafından takdim edildi.

DÖRT HAFTALIK EĞİTİM

Av. Nazan MOROĞLU tarafından verilen dört haftalık eğitim programında, Uluslararası Hukukta Kadının İnsan Hakları başlığı altında, 1791 Kadın ve Yurttaş Hakları Beyannamesi, BM Dünya Konferansları Sonuç Bildirileri, Avrupa Konseyi ile Avrupa Birliği’nde Kadının İnsan Hakları, BM Kadınlar Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi, CEDAW Genel Tavsiyeleri ve İhtiyari Protokol, PEKİN +5 Toplantıları, İLO Sözleşmeleri, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (2015-2030), AHİM Kararları; Türk Hukukunda Kadının İnsan Hakları başlığı altında ise Anayasamızda kadın erkek eşitliği, Medeni Kanun’da kadın erkek eşitliği, Medeni Kanun’da mal rejimleri, TCK’da kadın erkek eşitliği, 6284 sayılı yasanın uygulaması, İstanbul Sözleşmesi konuları işlendi.

Katılım sertifikalarının takdiminden sonra eğitime katılan meslektaşlarımız tarafından Av. Nazan MOROĞLU’na sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Sürpriz doğum günü kutlamasına, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Muazzez YILMAZ da katıldı.