• Son Güncelleme : 21.06.2022 16:29
  • Haber Giriş : 24.06.2022 15:29
  • Etkinlik : 23.06.2022

İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu tarafından düzenlenen “6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Taşıma İşleri Kitabının 10. Yılı ve Taşıma Hukukundaki Gelişmeler” konferansı, 23 Haziran 2022 Perşembe günü İstanbul Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferans, baromuzun YouTube ve  İnstagram sosyal medya hesaplarından da CANLI olarak yayımlandı.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan MOROĞLU ile Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel ANKARALI’nın açılış konuşmasıyla başlayan konferansın ilk oturumunun başkanlığını, İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim ATAMER yaptı.

İlk oturumunda,  Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray EKŞİ “Uluslar arası Eşya Taşıma Sözleşmelerine Uygulanacak Hukuk (MÖHUK Mad. 29) ve Multımodal Taşımalar” konulu, Piri Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi, Deniz Hukuku Araştırma Merkezi Müdürü  Av. Prof. Dr. Bülent SÖZER “Değişik Ortamlarda Yapılan Yük Taşımları / Multimodal Transport (T.T.K. Mad. 902-905); Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nil KULA DEĞİRMENCİ “T.T.K. 4. Kitabında Yer Alan Kişilerin Terminolojik Açıdan İncelenerek, Diğer Mevzuat Hükümleri ve Incoterms Açıdan Değerlendirilmesi” konulu tebliğlerini sundu.

Türk Deniz Hukuku Derneği Başkan Yardımcısı OPD, Osgoode Hall Law School, York University Prof. Dr. Didem ALGANTÜRK LİGHT’ın başkanlığı yaptığı ikinci oturumda,  Piri Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Samim UNAN “Yük Sigortalarına İlişkin Bazı Sorunlar”; Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vural SEVEN “Taşıma Hukukunda İhbar Külfeti ve Bu Külfete Uyulmamasının Sigorta Sözleşmelerine Etkisi” konulu sunum yaptı.

Öğleden sonra İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Muazzez YILMAZ’ın başkanlığını yaptığı üçüncü oturumda, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak ADIGÜZEL “Eşya Taşımalarında Taşıyıcının Taşıma Sözleşmesinden Doğan Maddi Talep Hakları”; İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi  Öğretim Üyesi, Deniz Hukuku Araştırma  Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cüneyt SÖZEL “Taşıma İşleri Komisyoncusunun Taşıyanın Haklarına ve Yükümlülüklerine Tabi Olması” konulu sunum yaptı.

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Turkay ÖZDEM’in başkanlığını yaptığı son oturumda, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Doğuş Taylan TÜRKEL “TTK m. 863/1’in Uygulanmasında Taşıma ve İşletme Güvenliği Ayırımının Göz Ardı Edilmesinden Kaynaklanan Sorunlar”,  Arkas Holding Risk Yönetimi Müdürü Dr. Aksoy YAVAŞ “Gümrük Y. Madde 130’da 25.05.2022 tarihi R.G. ile yapılan Güncel Değişikliğin Yük Teslim Talimat Formu/Ordina’ya Etkisi” konulu tebliğ sundu.

Katılım ve katkılarından dolayı konuşmacılara, İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel ANKARALI tarafından, teşekkür belgesi takdim edildi.