• Son Güncelleme : 24.06.2022 21:40
  • Haber Giriş : 22.06.2022 12:23
  • Etkinlik : 22.06.2022

Amasya Tamimi’nin 103. Yılı Basın Açıklaması

İstanbul Barosu, Amasya Tamimi’nin 103. Yılı nedeniyle vatandaşları ülkemizde yeniden aydınlık günlerin yaşanması inancıyla mücadeleye davet etti.

Amasya Tamimi, Türk Ulusu’nu, ulusal bağımsızlık ve kurtuluşa çağıran bir ulusal uyanış alarmıdır. 22 Haziran 1919 tarihli Amasya Tamimi’nde yer verilen ifadeler, adeta bugün için söylenmiştir.

Türk Ulusunu ulusal uyanışa çağıran Amasya Tamimi’nde yurdun bütünlüğünün, ulusun bağımsızlığının tehlikede olduğu söylenmektedir. İstanbul’daki hükûmetin üzerine aldığı sorumluluğun gereklerini yerine getiremediği belirtilmekte ve ulusun bağımsızlığını kurtaracak olanın yine ulusun azim ve kararlılığı olduğu vurgulanmaktadır. Bu sözler, adeta bugün için söylenmiştir.

Ne yazık ki bugün de Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden geriye gidiş hızlanmış durumdadır. Demokrasi, laiklik, hukukun üstünlüğü ve kadın erkek eşitliğinde geriye gidiş artmıştır. Aydınlık günlere bizi kavuşturacak olan, yine ulusun azim ve kararlılıkla verdiği mücadele olacaktır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda kazanımlarımıza sahip çıkarak, ülkemizde yeniden aydınlık günlerin yaşanması umudu ve inancıyla mücadeleye devam diyoruz.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI