• Son Güncelleme : 21.06.2022 22:19
  • Haber Giriş : 15.06.2022 17:01
  • Etkinlik : 14.06.2022

Klasik Türk Müziği Koromuzun Yaz Konseri

İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Kurulu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Klasik Türk Müziği Koromuzun Yaz Konseri, 14 Haziran 2022 Salı günü saat 20.30’da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Hüseyni Fasılla başlayan konser, sırasıyla 3 Suzinak eser, 3 Mahur şarkı, 3 Hicazkar eser, 6 Segah eser, 4 Nihavend eser olmak üzere 25 eser seslendirildi.

Şef Caner Bakır yönetimindeki koromuzun konserini  Av. Mehmet Zeki KARAN sundu. Konserin ilk bölümü, Hüseyni Faslı, Rast ve Mahur 12; ikinci bölümü ise Hicazkar, Segah eser ile Nihavend şarkı olmak üzere 13 koro ve solo sunumlardan oluştu.

Hüseyni faslı ile başlayan konserde, daha sonra 3 Suzinak makamında sırasıyla Av. Necla DEMİRTAŞ ‘Hasretle yanan kalbime’, Av. Erdoğan ŞENGEZER ‘Gözümden gitmiyor’ eserleri solo olarak seslendirdi. Av. Lütfiye Genco GÖKTÜRK-Av. Halil İbrahim GÖKTÜRK  ‘ A benim mor çiçeğim’ eserini düet olarak sundu.

Ardından Mahur Şarkılar bölümünde, ‘Sevgi deli gönülden gönüle bir aşktır’, ‘yıllar sonra rastladım’ eserini koro, Av. Melih GÜLER ‘Sitemler örüyor kaderin ağı’ eserini solo seslendirdi.

Konserin ikinci Hicazkar Eserler bölümünde, Av. Haşmet Sırrı AKŞENER ‘Gönlümü duçar eden bu hale ben’ , Av. Hülya DİNÇ ‘Yüzün güllerden ince’ eserini solo, ‘yoktur zaman gel’ eserini, koro seslendirdi.

Segah  Eserler bölümünde, koro ‘aldı beni aldı iki kaşın arası’ eserini sundu. Av. Gültekin SEZGİN ‘gece sessiz ve karanlık’, Av. Mehmet Zeki KARAN ‘bir emele bin ah çeksem’, Av. Nevzat YAĞIZ ‘olmaz ilaç sine-i sad pareme’, Av. Önder SEÇGİN ‘dertliyim ruhuma hicranımı sardım da yine’ eserlerini okudu. Av. Ersin TÜRKER-Av. Fatih Mehmet AKTAŞ ‘kapat gözlerini  kimse görmesin’ düet seslendirdi.

Nihavend Şarkılar bölümünde, Av. Enis AYGEN ‘Aşkımın ilk baharı ilk heyecanım benim’, Av. Sena İSPİRLİ ‘Hayal içinde akıp geçti ömrü derbederim’ solo, koro ‘Çamlıca yolunda aşığı kolunda’ ve ‘Süzül güzel süzül de gel’ şarkılarını seslendirdi.

Yaz konseri, ‘İzmir Marşı’nın, dinleyicilerin de katılımıyla coşkuyla seslendirilmesiyle sona erdi.

KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KORUSU

İstanbul Barosu Klasik  Türk Müziği Korosu 29 avukattan oluşuyor.

Şef Caner Bakır yönetimindeki koronun üyeleri:

Av. Belgin ESATOĞLU, Av. Birsen EREN, Av. Cihan YILMAZ, Av. Enis AYGEN, Av. Ersin TÜRKER, Av. Fatih Mehmet AKTAŞ, Av. Gültekin SEZGİN, Av. Halil İbrahim GÖKTÜRK, Av. Haluk HOROZOĞLU, Av. Haşmet Sırrı AKŞENER, Av. Hülya AKTAM, Av. Hülya DİNÇ, Av. İhsan KÖSEOĞLU, Av. İsmail Hakkı KAN, Av. Lütfiye Genco GÖKTÜRK, Av. Macide BİROL, Av. Mehmet Zeki KARAN, Av. Melih GÜLER, Av. Müberra DEMİROĞLU, Av. Necla DEMİRTAŞ, Av. Nevzat YAĞIZ, Av. Önder SEÇGİN, Av. Selda GÜNDÜZALP, Av. Saliha ÖZİMİR, Av. Sena İSPİRLİ, Av. Sibel Füsun GÖRSON İPEKTEN, Av. Suay KÖSEOĞLU.