• Son Güncelleme : 18.06.2022 19:19
  • Haber Giriş : 14.06.2022 14:37
  • Etkinlik : 13.06.2022

Sorun Yasada Değil Yasanın Uygulanmasında

Yeditepe Ünversitesi’nin düzenlediği ‘Türk Medeni Kanunu’nun Yürürlüğünün 20. Yılında Aile Hukukuna İlişkin Güncel Meseleler Sempozyumu’na konuşmacı olarak katılan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan MOROĞLU, “Yoksulluk Nafakası Tartışmaları” konulu sunum yaptı.

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Konferans Salonunda, 13 Haziran 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilen sempozyumda sunum yapan Av. Nazan MOROĞLU, “Kamuoyunda yaratılmaya çalışanın aksine, yoksulluk nafakası her koşulda süresiz değildir. Sona ermesi ve kaldırılması koşulları, Medeni Kanun 176. Maddesinde düzenlenmiştir. Yoksulluk nafakası, sadece kadına değil, erkek tarafa da tanınan bir haktır. Ancak toplumsal cinsiyet eşitliği her alanda yaşama geçirilmedikçe, genellikle kadınlar yoksunluğa düşen taraf olmaktadır. Yaşandığı ileri sürülen mağduriyetler, mevcut yasal düzenlemeden değil, uygulamadan kaynaklanmaktadır. Sonuç olarak, yoksulluk nafakasında yeni yasal düzenlemeye ihtiyaç yoktur” dedi.

Yeditepe Ünversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü ve Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir ARPACI’nın başkanlığını yaptığı oturumda, Av. Nazan MOROĞLU ile birlikte, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Roma Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Diler TAMER “Anlaşmalı Boşanma Protokolünün Değiştirilmesi”,  Av. Fatih KARAMERCAN “Edinilmiş Mallara Katılma Rejiminde Eşin Üçüncü Kişilere Karşı Dava Hakkı” sunum yaptı. Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden Av. Aslı PASİNLİ de online bağlanarak, “Toplumsal Cinsiyet Tartışmaları ve Veriler Işığında Nafaka Hakkı” konulu sunum yaptı. Sunum için tıklayınız.

Oturumun sonunda, konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.