• Son Güncelleme : 09.06.2022 12:32
  • Haber Giriş : 13.06.2022 08:44
  • Etkinlik : 08.06.2022

Bağlı Çalışan Avukatlık Eğitimleri-1

Bağlı Çalışan Avukatlar Kurul’u Derslere başladı.

İstanbul Barosu Bağlı Çalışan Avukatlar Kurulu’nun düzenlediği “Bağlı Çalışan Avukatlık Eğitimleri-1” etkinliği 8 Haziran 2022 Çarşamba saat 19.00’da İstanbul Barosu Merkez Bina Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İstanbul Barosu Konferans salonunda bir araya gelen Bağlı Çalışan Avukatlar Kurul’u, “Bağlı Çalışan Avukat Eğitimi” derslerine başladı. Rutin bir şekilde devam edecek derslerin ilk haftasında “Bağlı Çalışan Avukatlık Nedir?” ve “Bağlı Çalışan Avukatın Hukuki Sorumluluğu” konuları tartışıldı.

Av. Furkan ANLAR “Bağlı Çalışan Avukatlık Nedir?” konulu sunumunda, Bağlı Çalışan Avukatlığın kendi başına yaratılan bir durum olmadığını, belli ekonomik ve toplumsal kırılmalar sonucu ortaya çıktığını söyledi.

Av. Muhammed Münircan ÖZDEMİR “Bağlı Çalışan Avukatın Hukuki Sorumluluğu” konulu sunumunda,  takip edilen dava dosyalarında, esas sorumluluğun asıl dosya sahibi avukatlarda olduğunu vurguladı.

Etkinliğe, İstanbul Barosu Bağlı Çalışan Avukatlar Kurulu Başkanı Av. Bade BAŞKAN, Başkan Yardımcısı Av. Zeynep GÜLŞEN, Genel Sekreteri Av. Gökçem ERKUŞ ve  avukatlık ofisinde bir avukatın yanında bağlı çalışan genç avukatlar katıldı.