• Son Güncelleme : 11.06.2022 15:55
  • Haber Giriş : 30.05.2022 13:27
  • Etkinlik : 03.10.2022

Paris Barosu “Stage International” Uluslararasi Staj Programi

Paris Barosu tarafından düzenlenen Stage International genç avukat değişim programı 3 Ekim-25 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.

30 yıldır düzenlenen ancak son 2 yıldır pandemi nedeni ile yapılamayan değişim programı, Fransızca diline hakim, Fransız hukuku ve Avrupa hukukunu öğrenmek, uluslararası bir çalışma ortamında avukatlık mesleğinde deneyim kazanmak isteyen genç avukatların katılımına açık.

Programın ilk bölümünde, Ekim ayında, program katılımcısı genç avukatlar Fransa’da meslek kuralları, Fransız hukuk sistemi ve adli prosedürler konularında, alanında uzman avukatlar ve eğitmenlerden eğitimler alacaklar. Eğitimler Paris Barosu Staj Eğitim Merkezi’nde verilecek. Teorik bölümün ardından katılımcılar, Paris’teki bir hukuk bürosunda Kasım ayı süresince staj yapacaklar.

Program süresi 8 hafta olarak belirlenmiştir.

Program başvurularının baromuz tarafından alınıp, değerlendirmenin ardından kriterlere uyan adayların (40 yaş altı ve iyi derecede Fransızca bilen) Paris Barosu’na 24 Haziran’a kadar bildirilmesi gerekmektedir.

İlgilenen meslektaşların, Fransızca dilinde hazırlanmış özgeçmişlerini ve motivasyon mektuplarını,    13 Haziran 2022 mesai bitimine kadar information@istanbulbarosu.org.tr adresine göndermeleri rica olunur.

Seyahat ve konaklama giderleri katılımcıya aittir.

Başvuran adayların özgeçmişleri üzerinde yapılan ön elemeden sonra, uygun bulunan adaylar İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi tarafından oluşturulmuş Mülakat Komisyonu’nca mülakata çağrılacaklar. Mülakat tarih ve saati başvuran adaylara önümüzdeki günlerde bildirilecek. Mülakat aşamasında başarılı olan adayların özgeçmişleri Paris Barosu’na gönderilecek. Katılımcılara, barolar tarafından gönderilen başvuruların değerlendirilmesinin ardından Paris Barosu karar verecek.

Ayrıntılı bilgi için: