• Son Güncelleme : 16.05.2022 17:35
  • Haber Giriş : 19.05.2022 16:14
  • Etkinlik : 09.05.2022

İstanbul Barosu Yardımlaşma Sandığı Olağan Genel Kurulu Yapıldı

İstanbul Barosu Yardımlaşma Sandığı Genel Kurulu 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü Baro Merkez Binası Konferans Salonu’nda toplandı. Pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamadığı için bu yıl ilk kez 4 yılın, iki dönem genel kurulu aynı anda yapıldı. Genel Kurulda, Yardımlaşma Sandığı yıllık katkı payının 240 TL’den 300 TL’ye artırılmasına karar verildi.

İSTANBUL BAROSUNUN 55 BİN YARDIMLAŞMA SANDIĞININ 1400 ÜYESİ VAR

İstanbul Barosu Yardımlaşma Sandığı Olağan Genel Kurulu’na  İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Cengiz YAKA, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Muazzez YILMAZ, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Lütfi TOPRAÇ, Av. Selahattin MERİÇ, Av. Sinan NAİPOĞLU ile Yardımlaşma Sandığı Üyesi Avukat ve Stajyer Avukatlar katıldı.

Yardımlaşma Sandığı Genel Kurulu, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu ve Yardımlaşma Sandığı Başkanı Av. Mehmet DURAKOĞLU’nun açılış konuşmasıyla başladı. Av. Mehmet DURAKOĞLU konuşmasında,”Bu yıl ilk kez 4 yılın, bir başka deyişle iki dönemin genel kurulunu yapıyoruz. Geçen yıl Nisan ayında yapmamız gerekiyordu. Pandemi nedeniyle genel kurulu yapamamıştık. Bu yıl ilk kez 4 yılın genel kurulunu yapıyoruz. Yardımlaşma Sandığımızın 1345 avukat, 53 stajyer avukat olmak üzere toplam 1398 üyesi var. Sandığımızın yeterli ilgiyi görmediğini düşünüyorum. 55 bin üyesi olan İstanbul Barosu’nun Yardımlaşma Sandığının 1400 üyesi olması düşündürücüdür. Meslektaşlarımızın büyük bir bölümünün Yardımlaşma Sandığının varlığından haberdar olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Baromuz Yönetim Kurulu Başkanı ve Yardımlaşma Sandığı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Mehmet DURAKOĞLU, 4 yıllık süre içerisinde, 2 milyon 650 bin TL sağlık yardımı, 74 bin 500 yaşlılık ödeneği, 244 bin  420 ölüm yardımı, 99 bin TL stajyer avukatlara yardım yapıldığını söyledi.

Av. Mehmet DURAKOĞLU’nun açılış konuşmasından ardından Yardımlaşma Sandığı Olağan Genel Kurulu, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve kaybettiğimiz meslektaşlarımız için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

DİVAN KURULU OLUŞTURULDU

Gündemin ikinci maddesi gereğince Başkanlık Divanı için seçim yapıldı. Divan Başkanlığına Av. Füsun DİKMENLİ, Başkan Vekilliğine Av. Handan ERSOY, Divan Üyeliklerine Av. Mehmet BAYRAKTAR ve Av. Umut ÖZYURT seçildi.

2018 yılı Genel Kurul tutanak özeti  ile Yardımlaşma Sandığı Yönetim Kurulu’nun 2018-2019-2020-2021 yıllarına ait çalışma raporu ile  Denetleme Kurulu’nun 2018-2019-2020-2021 yıllarına ait denetim raporu okundu.

2018-2019-2020-2021 tarihleri arasında bilanço ve gelir-gider tabloları görüşülüp oy birliğiyle, Yardımlaşma Sandığı Yönetim Kurulu ibrası ve Denetim Kurulu ibrası, oy birliğiyle kabul edildi. 2022-2024 yılı bütçe tasarısı ve Yönetim Kurulu’na fasıllar arası aktarma yetkisinin oy birliğiyle kabulüne karar verildi.

YARDIMLAŞMA SANDIĞI YILLIK AİDATI 300 TL OLDU

2022-2024 yılları Yardımlaşma Sandığı yıllık katkı payının, 2022 yılı başından itibaren 240 TL’den 300 TL’ye çıkarılmasına oy birliğiyle karar verildi. Yardımlaşma Sandığı’na giriş aidatı olarak 650 TL ödeniyor. Giriş aidatında bir değişik yapılmadı.

DENETİM KURULU SEÇİLDİ

Genel Kurul gündemi gereği, Denetleme Kurulu için 3 asıl ve 3 yedek üye seçilmesine geçildi. Av. Veçiya TUNCA(6785), Av. Saliha KARAKUZULU(10986) , Av. H. Günce TÜZÜN(14875)’ün Denetleme Kurulu asil üyeliğine, Av. Hüseyin Avni DURMUŞOĞLU (7587), Av. İbrahim OZAN(16251), Av. Ünsal TÜZÜN(7120), Denetim Kurulu yedek üyeliğine oy birliğiyle seçildi.

STAJYER AVUKATLAR SADECE 190 TL İLE ÜYE OLABİLİYOR

İstanbul Barosu Yardımlaşma Sandığı’na stajyer avukatlar 190 TL giriş aidatı ile üye olabiliyor. Stajyer avukatlar, ayrıca yıllık katkı payı ödemiyor. Genel Kurulun dilek ve temenniler bölümünde söz alan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan NAİPOĞLU, Stajyer avukatların sadece 190 TL ile Yardımlaşma Sandığına üye olabildiğini, 1 yıllık bekleme süresi olmaksızın, üye olduğu yıldan itibaren belirlenen limitlerde özel sağlık sigortası gibi sağlık olanaklarından faydalanabildiğini söyledi.