• Son Güncelleme : 07.06.2022 10:21
  • Etkinlik : 17.05.2022

109. Hafta ‘Adalet Nöbeti’nin Gündemi

Gezi Davası ve Canan  Kaftancıoğlu

Avukatlar, ‘109. Hafta ‘Adalet Nöbeti’’nde, Gezi Davası kararıyla tutuklanan Av. Can ATALAY ve arkadaşları ile sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından onanan, Dr. Canan KAFTANCIOĞLU için buluştu.

İstanbul Adalet Sarayı girişindeki Themis heykellerinin bulunduğu Atrium’daki ‘Adalet Nöbeti’ eylemi, Perşembe günün resmi tatil olması nedeniyle bu haftaya mahsus olmak üzere 17 Mayıs Salı günü yapıldı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı girişindeki Atrium’da Themis Heykelleri önünde tutulan ‘Adalet Nöbeti’ne, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Lütfi TOPRAÇ, Av. Selahattin MERİÇ, İstanbul Barosu Meslek İçi Eğitim Merkezi Başkanı Av. Uğur YETİMOĞLU, Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Birsen BAŞ TOPALOĞLU, eski Kültür Bakanı Ercan KARAKAŞ, CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan AYDOĞAN, HDP İstanbul Milletvekili Av. Züleyha GÜLÜM  ve yaklaşık 60 avukat katıldı.

Adalet Nöbeti’nin konuşmacıları ise Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av. Süreyya TURAN, CHP İl Başkan Canan KAFTANCIOĞLU’nun avukatları adına Av. Doğuşçan Aydın AYGÜN, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Cansu YAPICI idi.

Themis Heykelleri önünde 17 Mayıs 2022 Salı günü saat 12.00’de 109. Hafta ‘Adalet Nöbeti’ için bir araya gelen avukatlar, alkışlar eşliğinde adliye binası önündeki Çağlayan Meydanı’na yürüdü. Çağlayan Meydanı’nda güvenlik nedeniyle polis bariyerleriyle çevrili alanda, basın açıklaması yapıldı. Sırasıyla TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Cansu YAPICI, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av. Süreyya TURAN, CHP İl Başkan Canan KAFTANCIOĞLU’nun avukatları adına Av. Doğuşçan Aydın AYGÜN ve eski Kültür Bakanı Ercan KARAKAŞ birer konuşma yaptı.