• Son Güncelleme : 08.05.2022 12:39
  • Haber Giriş : 16.05.2022 12:15
  • Etkinlik : 13.05.2022

Sağlık Teknolojileri ve TELETIP

İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi ve Bilişim Hukuku Komisyonu’nun birlikte gerçekleştirdiği panelde “Sağlık Teknolojileri ve TELETIP” tartışıldı.

Baromuz Konferans Salonunda 13 Mayıs 2022 Cuma günü 14.00-17.00’de iki oturum halinde gerçekleştirilen panelin birinci oturumun moderatörlüğünü İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Fehmi Ünsal ÖZMESTİK yaptı.

Bu oturumda, Klinikya Teknoloji Operasyon Müdürü Melih TALU, “Sağlık Teknolojilerinde Yeni Gelişmeler”, İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Av. Selin ÇETİN, “Sağlık Teknolojilerinde Yapay Zeka Uygulamalarına Hukuki Yaklaşım” konularında düşüncelerini paylaştı.

Türkiye Barolar Birliği Önceki Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Av. Filiz SARAÇ’ın moderatörlüğünü yaptığı ikinci oturumda ise  İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Çağrı Şükrü ULUSLU “Teletıp Uygulamalarında Hasta Hakları”, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve  Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürkan SERT “Teletıp Uygulamalarında Etik”,  İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi ve Kişisel Verileri Korumu Komisyonu Üyesi Av. Begüm Arıkan BULUT ise “Sağlık Teknolojileri ve Kişisel Sağlık Verileri” konulu birer sunum yaptı.