• Son Güncelleme : 28.04.2022 18:18
  • Haber Giriş : 29.04.2022 16:49
  • Etkinlik : 23.04.2022

Çocukla Şahsi İlişki ve Çocuk Tesliminde Yeni Düzenlemeler

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin düzenlediği “Çocukla Şahsi İlişki ve Çocuk Tesliminde Yeni Düzenlemeler” konulu panel, 23 Nisan 2022 Cumartesi günü İstanbul Barosu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Çağla Gül Bulut ’un yaptığı panel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Baromuz Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu , konuşmasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladıktan sonra ulusal egemenliğe, çocuk haklarına ve bu alandaki çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Panel, Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Aşkın Topuzoğlu’nun “7343 Sayılı Yasa ile Getirilen Değişikliklerin Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin Temel İlkeleri Açısından Değerlendirilmesi” konulu sunumuyla devam etti. Ardından Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Av. Dr. Ahmet Ayar, “Çocuk  Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına Dair Hükümlerin Velayet Hukuku Açısından Değerlendirilmesi” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Çocuk Hakları Merkezi’nin pandemi sonrası ilk kez yüz yüze gerçekleştirdiği etkinlikte soru-cevap bölümünde dinleyiciler hem sorularını yöneltti; hem de deneyimlerini paylaştı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi anlamlı bir günde gerçekleştirilen panelin sonunda konuşmacılar, bir kez daha toplumda çocuk hakları kültürünün yerleşmesi gerekliliğine vurgu yaptı.