• Son Güncelleme : 21.04.2022 12:32
  • Haber Giriş : 22.04.2022 22:58
  • Etkinlik : 23.04.2022

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.
Hiçbir surette hiçbir kişiye bırakılamaz.

23 Nisan 1920 tarihinde Atatürk’ün önderliğinde Büyük Millet Meclisi açılmış ve ülkeyi yönetme yetkisi ulusa verilmiştir. Aynı zamanda milletin tam bağımsızlık mücadelesinin de TBMM tarafından yönetilmesi amaçlanmıştır.

1921 tarihli Anayasamızdan günümüze 1961 ve 1982  Anayasalarımızda  “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hiçbir surette hiçbir kişiye bırakılamaz” hükmüne yer verilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Egemenlik Bayramı olan 23 Nisan’ları çocuklara armağan etmiş ve 23 Nisan’ların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanması kabul edilmiştir.

Ancak son yıllarda 23 Nisan’ların  “Ulusal Egemenlik Bayramı”  olduğu  adeta unut(tur)ulmakta sadece “Çocuk Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

İstanbul Barosu olarak,
·   Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine sahip çıkmak için;
·   tüm yetkilerin tek kişiye verildiği Anayasal düzen ve uygulamalardan geri

dönülmesi için;
·   geleceğimiz olan çocuklarımızın laik bilimsel eğitim almaları; ihmal ve istismardan

korunmaları için;
·   “Çocuk” sözcüğü yanında “gelin” ya da “işçi”  sözcüklerinin birlikte anılmasından

doğan sorunların çözümü için

mücadeleyi sürdürüyoruz.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.

İstanbul Barosu Başkanlığı