• Son Güncelleme : 21.01.2022 14:38
  • Haber Giriş : 17.01.2022 15:56
  • Etkinlik : 14.01.2022

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Anıtkabir'de Ata'nın Huzurundaydı

İstanbul Barosu Heyeti 14 Ocak 2022 Cuma günü Ankara’da Ata’nın huzuruna çıktı. İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri saat 14.00’da Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirdi.

İstanbul Barosu adına Başkan Av. Mehmet Durakoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Yapılan saygı duruşundan sonra Başkan Durakoğlu Anıt Şeref Defterini imzaladı. Durakoğlu Şeref Defterine şunları yazdı:

Aziz Atatürk

İstanbul Barosu yönetim kurulu olarak bir kez daha manevi huzurundayız.

Meslektaşlarımızdan aldığımız yetki ile sahip olduğumuz güç, devrimlerinin gösterdiği yolda kullanılacaktır. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak yolunda vereceğimiz her mücadeleyi, ilkelerinde ifadesini bulan umdelerle sürdüreceğiz.

Aydınlanma devriminin aslında bir hukuk mücadelesi olduğunu unutmadan, demokratik devletin hukuk boyutunu inşa etmede vereceğimiz uğraşın, bize tevcih ettiğin Bir görev olduğunun bilincindeyiz.

Bu bilinçle bir kez daha vurguladığımız bağlılığımız, hukukun üstünlüğünü gerçekleştirme azmimizin de kaynağıdır.

Karşılaştığımız güçlüklere rağmen, inatla sürdüreceğimiz laik, demokratik, sosyal hukuk devleti savaşımında kazandığımız her mevzide seni hatırlayacağız.

Göreve başlarken bir kez daha sadakatle bağlılığımızı bildiriyor ve aziz hatıran önünde saygı ile eğiliyoruz.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu adına

Av. Mehmet Durakoğlu