• Son Güncelleme : 20.11.2021 10:16
  • Haber Giriş : 24.11.2021 09:23
  • Etkinlik : 20.11.2021

Kartal Belediyesinde Çocuk Hakları Semineri

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun Çocuk Hakları Sözleşmesini kabul tarihi olan 20 Kasım, Dünya Çocuk Hakları günü olarak kutlanıyor.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Kartal Belediyesi işbirliği ile belediyenin kreşlerinde eğitim gören çocuklar için seminer düzenlendi.

20 Kasım 2021 Cumartesi günü Kartal Belediyesi Bülent Ecevit Kültür Merkezinde düzenlen seminerde konuşan İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezinden Av. Gizem Atar, çocuklara Türkiye’nin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları sözleşmesinde güvence altına alınan haklarını görsellerle anlattı. Atar ayrıca, çocuk istismarı, çocuğa yönelik şiddet konuları üzerinde durdu.

İhlal ve kötü bir durumla karşılaşmaları halinde çocukların neler yapmaları gerektiğini örnekler vererek anlatan Av. Gizem Atar, çocuklara özellikle istismar vakalarını saklamamalarını, tanımadıkları kişilerden kesinlikle hiç bir şey almamalarını ve kendilerine ait özel yerlerine birilerinin dokunması halinde tepki vermelerini ve durumu ailelerine ve öğretmenlerine mutlaka bildirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Bülent Ecevit Kültür Merkezi Seminer Salonunun girişinde Kartal Belediyesi kreşlerinde eğitim gören çocukların yaptıkları eserler sergilendi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın, serginin açılışında yaptığı konuşmada, çocukları kutladı ve onlara başarılar diledi.