• Son Güncelleme : 17.11.2021 14:46
  • Haber Giriş : 24.11.2021 09:18
  • Etkinlik : 21.11.2021

Tüketici Hukuku Temel Eğitimi

İstanbul Barosu Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Merkezince düzenlenen ‘Tüketici Hukuku Temel Eğitimi’ 20, 21 Kasım 2021 Cumartesi ve Pazar günleri online olarak gerçekleştirildi.

Eğitimin açılış konuşmasını İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu ve Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Merkezi Başkanı Av. Şeyda Aksoy yaptı.

İlk gün sabah oturumunda konuşan TED Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal, ‘Yargıtay Kararları Işığında Tüketici İşlemi Kavramı’ hakkında bilgi verdi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Baş Süzel, tüketicinin taraf olduğu sözleşmelerde haksız şartlar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Evrim Erişir de tüketici uyuşmazlıklarının çözümü konusunu ele aldı.

İlk gün öğleden sonraki oturumda ise Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Özge Uzun Kazmacı, tüketici hukukunda ayıp ve garanti düzenlemeleri, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat İnceoğlu, abonelik sözleşmeleri konusunu değerlendirdi.

İkinci gün sabah oturumunda konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Makaracı, taksitli satış sözleşmeleri, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Kurtulan Güner, tüketici kredisi sözleşmeleri, Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Arş. Gör. Zeynep Naz Güneş, mesafeli ve işyeri dışında kurulan sözleşmeler konusunu ele aldı.

İkinci gün öğleden sonraki oturumda ise, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Demir, paket tur&devre tatil ve uzun süreli tatil sözleşmeleri, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezer Çabri, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.