• Son Güncelleme : 08.11.2021 10:18
  • Haber Giriş : 12.11.2021 20:05
  • Etkinlik : 12.11.2021

Hukuka Uygun Davranan Kamu Görevlisine Baromuzca Destek Verildi

İSTANBUL BAROSU 20 Haziran 2020 tarihinde Baro Başkanları; Ankara’da yürüyüşlerinin engellenmesi amacıyla, emniyet güçleri tarafından 28 saat izole edilmişlerdi.

22 Haziran 2020 tarihinde İstanbul Baro Başkanı tarafından twitter hesabından yapılan açıklamaya “Bir Türkiye Cumhuriyeti Devletinin polisi olarak sizlere yapılanı doğru bulmuyorum, üzgünüm haklı davanızda yanınızdayım. Yürekten destekliyorum. Orada bulunan kanunsuz emri yerine getiren meslektaşlarımı kınıyorum” şeklinde beyanda bulunan İzmir Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Çağatay Atasay hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” suçundan soruşturma açıldığı gibi ayrıca da İzmir Valiliği İl Polis Disiplin Kurulu tarafından da disiplin kovuşturması açılmıştı

Bu gelişme üzerine İstanbul Barosu Yönetim Kurulu tarafından alınan karar ile Çağatay Atasay’ın müdafiliğini üstlenmek üzere Av. Ömer Kavili görevlendirilmiştir. Ayrıca İzmir Barosundan meslektaşlarımız Av. Afhan Topel, Av. Kubilay Buber, Av. Tacettin Çolak da müdafilik görevi yapmıştır.

Adli yönden yapılan soruşturma sonunda Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair karar verilirken, Disiplin  Kurulu tarafından “ 6 Ay Kısa Süreli Durdurma” cezası verilmiştir.

Disiplin Kurulu kararına karşı da idari yargı yoluna başvurulmuştur.

İstanbul Barosu olarak hukuktan yana tavır koyan emniyet mensubu Çağatay Atasay’ın yanında yer almaya devam edilecektir. Bu tavrımızın, korkusuzca görev ifa eden kamu görevlilerinin kendilerini hukuki koruma altında hissetmeleri açısından da önemli olduğu kanısındayız.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI