• Son Güncelleme : 15.11.2021 08:33
  • Haber Giriş : 10.11.2021 17:16
  • Etkinlik : 09.11.2021

Gebze’de Haciz Sırasında Öldürülen Av. Ersin Aslan Davası Başladı

Gebze’de 16 Mart 2021 günü haciz işlemi için evine gittiği Yavuz Yazıcı tarafından çıkan tartışma sonucu tabancayla vurulan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden İstanbul Barosu Üyesi Av. Ersin Aslan’la ilgili dava, Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Duruşmaya, Av. Ersin Arslan’ın ailesi, Türkiye Barolar Birliği, İstanbul Barosu, Ankara Barosu, Trabzon Barosu, Kocaeli Barosu, Bursa Barosu, Yalova Barosu, Kırklareli Barosu, Samsun Barosu, Giresun Barosu, Antalya Barosu, Mersin Barosu, Adana Barosu, Sakarya Barosu, Nevşehir Barosu, Kırıkkale Barosu, Nevşehir Barosu, Tekirdağ Barosu temsilcileri, hukuk dernekleri temsilcileri ve çok sayıda avukat katıldı.

Duruşmada, Türkiye Barolar Birliği, İstanbul Barosu ve Kocaeli Barosunun davaya katılma talepleri kabul edildi.

Duruşma ifadelerin alınmasına devam edilmek üzere 22 Kasım 2021 tarihine ertelendi.

Duruşmadan sonra bir konuşma yapan İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, “Görevi başında katledilen Av. Ersin Aslan, yaşadığımız ilk kayıp değildir ve maalesef son kayıp da olmayacaktır” dedi.

Durakoğlu, özetle şunları söyledi: “Avukatlar bu toplumda savunma hakkının temsilcileri olarak var olmaya devam edecekler ve bu ülkede gerçekten hukuk devletinin oluşturulabilmesi için yargı bağımsızlığının, tarafsızlığının oluşturulabilmesi için savaşımlarına devam edecekler. Bu bizim için varlık nedenimizdir. Bunun yargının diğer süjeleri tarafından anlaşılması mücadelesi içerisinde bir paydır. Bu payı da onlara anlatmak zorundayız. Ben bugün burada bulunan bütün baro başkanı arkadaşlarıma, katılan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların burada bulunmalarının gerçekten büyük bir anlamı var. Bu anlamı onlarla paylaşmaktan büyük onur duyuyorum."

(GEBZE HÜRSES)