• Son Güncelleme : 12.10.2021 14:09
  • Haber Giriş : 22.09.2021 16:57
  • Etkinlik : 22.09.2021

Prof. Dr. Nermin Abadan Unat 100 yaşında

"Hocaların Hocası", kadın haklarından hukuka, bilimden siyasete yaşamın her alanında öncülüğü ile yol gösteren Prof. Dr. Nermin Abadan Unat'ın 100. yaşı özel bir etkinlikle kutlandı.

Etkinliğe ev sahipliği yapan İKKB Koordinatörü ve İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu yaptığı konuşmada Unat'ın hukuk, iletişim, bilim, siyaset, kadın hakları gibi hayatın farklı alanlarına yaptığı katkıya değinerek şöyle dedi.

"Kıymetli hocam sorunlar her zaman vardır, ancak bu sorunlara direnenler, kararlılıkla mücadele edenler çözüme ulaştırabilirler, derdi. Bu yol göstericiliği her zaman bana güç verdi, yol haritam oldu. Bütün çalışmalarımda ülke sorunlarına, kadın sorunlarına çözüm için mücadeleye devam, demeyi sürdüreceğim, yeniden aydınlık günlere ulaşana kadar.."

Basın, akademi ve hukuk camiasından birçok ismi buluşturan etkinliğe İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve eşi İnci Durakoğlu, İstanbul Barosu Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muazzez Yılmaz, KAGİDER Başkanı Av. Emine Erdem, Eski Adalet Bakanı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Önceki Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İstanbul Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Necla Arat, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ekmekçi, gazeteciler Yazgülü Aldoğanİsmail Küçükkaya, Zeynep Oral ve toplantının gönüllü moderatörlüğünü yapan Halk Tv haber sunucusu Özlem Gürses ile Nermin hocanın oğlu Mustafa Kemal Abadan katıldı.

Toplantıda, Nermin Abadan Unat’a İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne 1940 yılında kaydını yaptırırken kendi el yazısıyla doldurduğu belgenin ve fakülte dosyasının örneği, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ekmekçi tarafından armağan edildi.

Toplantıda ayrıca Nermin Abadan Unat'ın yeni çıkan "Yüz Yıllık Umut" adlı kitabından Özlem Gürses tarafından günümüze ışık tutan bölümler sunuldu.