• Son Güncelleme : 10.10.2021 23:04
  • Haber Giriş : 20.09.2021 17:06
  • Etkinlik : 17.09.2021

Norveç Barosu’ndan İstanbul Barosu’na Ziyaret

Norveç Barosu ve Avrupa Ceza Avukatları Barosu (European Criminal Bar Association-ECBA) İnsan Hakları Komitesi temsilcisi Maria Hessen Jacobsen, 17 Eylül 2021 Cuma günü saat 15.00’te İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’nu ziyaret etti.

Görüşmede ikili, Türkiye’de yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, avukatlık mesleğinin sorunları, savunma hakkı ihlalleri, giderek otokratikleşen mevcut rejimde İstanbul Barosu’nun hukukun üstünlüğü, demokrasi ve yargı bağımsızlığı mücadelesi, Avrupa Birliği-Türkiye müzakerelerinde 23. ve 24. Fasıllar konu başlıklarını görüştüler. Başkan Durakoğlu, Türkiye’de kuvvetler ayrılığının tamamen ortadan kalktığını belirterek, AB müzakerelerinde 23.ve 24. Fasılların açılmasının Türkiye’yi yargı bağımsızlığının sağlanabilmesi için gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya mecbur kılması bakımından önem arz ettiğini ifade etti.

Hessen Jacobsen, temsilcisi olduğu iki kurumun da Türk avukatlar ve İstanbul Barosu ile daima dayanışma içinde olduğunu dile getirdi.