• Son Güncelleme : 06.08.2021 14:00
  • Haber Giriş : 06.08.2021 14:00
  • Etkinlik : 06.08.2021

Halk TV’ye Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Halk TV'nin dün akşam Marmaris İçmeler'de canlı yayınlanmakta olan “Gökmen Karadağ ile Açıkça - Muğla Özel Programına” yapılan saldırı, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına, basın özgürlüğüne ve demokrasiye yapılan bir saldırıdır.

Saldırgan bir grubun programı engellemek üzere yayın alanına girmesi, içlerinden birinin kırık bir cam şişe ile kameramanın üstüne yürümesi, aynı zamanda yayın yöneticilerinin ve konuşmacıların can güvenliğinin ihlaline yönelik bir saldırıdır.

Benzeri görülmemiş bir yangın felaketiyle milletçe uğraştığımız bu günlerde, ülkemizin iç huzurunu da ihlal eden bu gibi saldırganlar, en etkin şekilde cezalandırılmalıdır.

Bu ağır baskı ortamında halka  gerçekleri anlatmak üzere özveriyle yayıncılık yapan Halk TV’ye yapılan bu saldırıyı kınıyoruz.

İstanbul Barosu olarak, ülkemizde herkesin hukuk güvencesi altında özgürce yaşamasını sağlamakla yükümlü olanları göreve çağırıyor, anayasanın ve yasaların teminatı olan ifade ve basın özgürlüğüne, demokrasiye sahip çıkmak için mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.

İstanbul Barosu Başkanlığı