• Son Güncelleme : 08.07.2021 14:04
  • Haber Giriş : 23.06.2021 11:28
  • Etkinlik : 21.04.2021

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 21 Nisan 2021 tarihinde yayımlanan "Yapay Zekâya İlişkin Uyumlaştırılmış Kurallara (Yapay Zekâ Düzenlemesi) ve Birlik'in Yasal Düzenlemelerinin Değiştirilmesine Yönelik Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi Tüzüğü Teklifi" İstanbul Barosu tarafından Türkçeye tercüme edilmiştir. Bu tercüme İstanbul Barosu, Bilişim Hukuku Komisyonu, Yapay Zekâ Çalışma Grubu'nun yapay zekâ ve hukuk alanına katkı sunmak ve avukatların bu alandaki gelişimini desteklemek üzere kendi inisiyatifi ile yaptığı bir tercümedir. Teklif, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi tarafından aynen veya değiştirilerek kabul edilmesi halinde yürürlük kazanacaktır.

Tercümeye katkı sunan başta sayın Ertuğrul Uzun olmak üzere, Taner Kuru, Selin Çetin, Seçil Bilgiç, Osman Gazi Güçlütürk, Eren Sözüer, Sibel Büyükkılıç, Başak Kayrancıoğlu, Ece Gökce, Günse Alçınkaya, Berkay Akbaş, Ceren Halatçı, Efe Gökdemir, Dila Ay Kocabıyık, Arda Fırat ve Su Kelleoğlu'na teşekkürlerimizi sunarız.

Tercümeye ulaşmak için tıklayınız.