• Son Güncelleme : 15.06.2021 22:30
  • Haber Giriş : 09.06.2021 15:43
  • Etkinlik : 08.06.2021

Basın Açıklaması

08.06.2021 tarihinde Hatay Barosu mensubu Avukat Sercan GEZER ve Samandağ İcra Müdürü Ali DUMAN Hatay Samandağı ilçesinde özel Güneypark Hastanesi’nde görevlerini ifa ederken saldırıya uğramışlardır. Öncelikle meslektaşımıza ve icra müdürü arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bu saldırı ilk örnek değildir. Avukatı ve avukatlık mesleğini itibarsızlaştırma, avukatı sıradanlaştırma ve avukatı saldırı açısından kolay hedef haline getirme politikası devam ederse de korkarız ki son da olmayacaktır.

Eğer bir ülkede avukatlar kuvvetliyse, özgürse ve dokunulmazsa o ülke vatandaşları haklarına kavuşabilirler. Avukatı sessiz bıraktığınız takdirde o ülkede hak arama mücadelesi sekteye uğrar. Avukatı her türlü saldırıya açık hale getirdiğinizde aslında temel hak ve özgürlükleri saldırıya açık hale getirirsiniz.

Avukatlık mesleğinin aslında bir hak arama mesleği olduğunu, avukat olmazsa vatandaşın da hakkının olmayacağını bütün herkesin kabul etmesi gerekmektedir. Çünkü bugün saldırdığınız avukat, yarın başınıza bir şey geldiğinde hakkınızı aramak için başvuracağınız ilk ve son makam olacaktır. Unutmayın ki, yargının bileşenleri arasında gerçek anlamda bağımsız olabilen ve bağımsız kalabilen tek unsur yalnız ve ancak avukatlardır.

Unutmayın;

Avukat sizin borcunuzun sebebi değildir,

Avukat sizin suç işleme gerekçeniz değildir,

Avukat sizin boşanma nedeniniz değildir,

Avukat sizin işinizi kaybetme nedeniniz değildir,

Avukat vekildir

Biz, İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak temsil ettiğimiz meslektaşlarımız adına diyoruz ki saldırganlar en ağır cezayı alana kadar bu işin bu işin peşindeyiz ve kararlılıkla sonuna kadar götüreceğiz.

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi