• Son Güncelleme : 03.05.2021 16:46
  • Haber Giriş : 02.05.2021 09:40
  • Etkinlik : 01.05.2021

Kapanma Süresince Avukat Katip ve Sekreterleri İçin E-Devlet Üzerinden İzin Verilmeye Başlanmıştır

Değerli meslektaşlarımız,

İçişleri Bakanlığının Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi ekinde yer alan MUAF YERLER VE KISILER listesinin 33. ve 34. maddeleri uyarınca, ‘ Yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla, avukatların ve avukat stajyerlerinin; sokağa çıkma kısıtlaması süresince bulundukları şehir içinde ve zorunlu hallerde bürolarına, vekili bulundukları iş yerlerine, adliyelere, kolluk birimlerine, resmi kurumlara, noterliklere gitmeleri herhangi bir kısıtlamaya tabii değildir. ‘ denilmiş ve bu muafiyet kapsamında avukat yanında çalışan katip ve sekreterlerin e-devlet üzerinden ‘Görev Belgesini’ doldurmak suretiyle izin belgelerini alabilmeleri için sistemde düzenleme yapıldığı öğrenilmiştir. Görev Belgesinde Nace kodu (faaliyet alanı kodu) da yazmakta ve onaylandı ibaresi bulunmaktadır. Yani hukuk faaliyeti nace kodu muafiyet işyeri listesinde sayılmıştır. Evrakta ayrıca doğrulama kodu da çıkmaktadır. Onaylanan görev belgesi izin alan personel ve avukat tarafından imzalanacaktır. Sistemde aksaklık yaşanmaması için her ofis için bir personele izin belgesi alınması önemle rica olunur.