• Son Güncelleme : 28.04.2021 18:37

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi
İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği
Basın Bülteni

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.
Hiçbir surette hiçbir kişiye bırakılamaz

23 Nisan 1920 tarihinde Atatürk’ün önderliğinde Büyük Millet Meclisi açılmış ve ülkeyi yönetme yetkisi ulusa verilmiştir. Aynı zamanda milletin tam bağımsızlık mücadelesinin de Meclis tarafından yönetilmesi amaçlanmıştır.

1921 tarihli Anayasamızdan günümüze tüm Anayasalarımızda  “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hiçbir surette hiçbir kişiye bırakılamaz” hükmüne yer verilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Egemenlik Bayramı olan 23 Nisan’ları çocuklara armağan etmiş ve 23 Nisan’ların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanması kabul edilmiştir.

Ancak son yıllarda 23 Nisan’ların  “Ulusal Egemenlik Bayramı”  olduğu  adeta unut(tur)ulmakta sadece “Çocuk Bayramı” olarak kutlanmaktadır.
Corona virüsü pandemisi nedeniyle  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını toplu etkinliklerle kutlayamıyoruz.

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi   olarak,
·        Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine sahip çıkmak için;
·        tüm yetkilerin tek kişiye verildiği Anayasal düzen ve uygulamalardan geri dönülmesi için;
·        ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın laik bilimsel eğitime dayalı yetişmelerinin sağlanması için;
·         “Çocuk” sözcüğü yanında “gelin” ya da “işçi”  sözcüklerinin birlikte anılmasından doğan sorunların çözümü için
elele mücadeleye devam diyoruz.

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi
İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği