• Son Güncelleme : 12.04.2021 07:47
  • Haber Giriş : 06.04.2021 13:49
  • Etkinlik : 05.04.2021

Av. Ersin Arslan Yaşayacak

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu tarafından verilen karar ile alçakça bir saldırı sonucu kaybettiğimiz meslektaşımız Av. Ersin Arslan’ın ismi, Bakırköy’deki hizmet binamıza verilmişti.

5 Nisan Avukatlar Gününde, meslektaşlarımızın katılımı ile İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu bir anma töreni düzenlendi. Anma töreninde Av. Ersin Arslan’ın ailesi de bulundu.

Törende konuşan Baro Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, kaybettiğimiz meslektaşımızın adının yaşatılmasının önemine değinerek, bir vefa duygusunun sergilendiğini söyledi. Meslektaşımızın kaybından dolayı bütün avukatların duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan, bu kayıpla İstanbul Barosuna da ateşin düştüğünü söyledi. Meslektaşımız için gösterilen dayanışmaya da teşekkür eden Durakoğlu, topluma avukatın rolünü anlatmayı sürdürmek gerektiğine işaret etti. Bu yıl 5 Nisanı Av. Ersin Arslan’a ithaf ettiklerini, kutlama yapmak yerine anma yaparak onu unutmadıklarını gösterdiğini belirtti.

Daha sonra TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Özbek de “sözün bittiği yerdeyiz” diyerek başladığı konuşmasında, bu kayıptan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, sadece İstanbul Barosunun değil, tüm Baroların ve TBB’nin bu kaybın etkisinde kaldığını ve bu 5 Nisanın da bu duygularla kutlama yapılmadan geçirileceğini belirtti.