• Son Güncelleme : 05.04.2021 18:12
  • Haber Giriş : 20.03.2021 00:22
  • Etkinlik : 19.03.2021

Savunma Şehidimizi Unutmuyoruz, Unutturmayacağız

Gebze’de görevini yaparken katledilen meslektaşımız Av. Ersin Arslan için 80 Baromuz tarafından yapılan açıklama ve gazete ilanlarını takiben Türkiye ölçeğinde aynı saatte saygı duruşu yapılmış ve bugün duruşmalara mazeret sunulmuştu. Bu kez de İstanbul Barosu Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda ; meslektaşımızın ailesiyle dayanışmak üzere yardım hesabı açılması için Valilik izni  alınmış ve destek için meslektaşlara duyuru yapılmıştır. Yönetim Kurulumuz, Baromuzun Bakırköy’deki hizmet binasına Av. Ersin Arslan isminin verilmesi kararı almıştır. En kısa sürede burada yapılacak anma töreni ile  adının yaşatılması sağlanmış olacaktır. Ayrıca aynı amaçla ikamet ettiği sokağa da isminin verilmesi için Esenler Belediyesine başvuru ve öneri götürülmesi kararı alınmıştır. Bu elim olaydan çıkarılan ders olarak, toplumun bilgilendirilmesine dönük bilboard çalışmaları yapılacak, hacizlerde karşılaşılan benzer olaylarla ilgili olarak güvenlik bağlamında yeni düzenlemeler yapılması için girişimde bulunulacaktır.

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygı ile sunarız.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI