• Son Güncelleme : 27.09.2020 17:54
  • Haber Giriş : 21.09.2020 15:56
  • Etkinlik : 20.09.2020

Spor Hukuku Sertifika Programı

İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu ile Spor Hukuku Enstitüsü’nün birlikte düzenlediği ‘Spor Hukuku Sertifika Programı’ 18-20 Eylül 2020 tarihlerinde 262 Avukat ve Stajyer Avukatın katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.

Programın, Spor Hukukunu tüm ilgililere tanıtmak amacıyla herkese açık olarak Spor Hukuku Enstitüsü Instagram hesabından yapılan açılışını, Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Av. Alpay Köse ile İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu yaptıktan sonra ilk derste Av. Alpay Köse "Türk Spor Hukukunun Genel Yapısı" hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Av. Tutku Dinçer, ‘TFF PFDK ve TFF Etik Kurulu’, Prof. Dr. Hatice Kocasakal, ‘CAS Yargılaması’, Av. Kemal Kumkumoğlu ‘TFF Tahkim Kurulu’, Av. Aytekin Gürbüz, ‘Amerikan Spor Hukuku’, Av. Bilgehan Berk, ‘6222 Sayılı Kanun’, Av. Gürkan Özocak, ‘e-Spor’, Dr. Öğr. Üyesi Nil Karabağ Bulut, ‘Profesyonel Futbolcu Sözleşmeleri’, Prof. Dr. Burak Gemalmaz, ‘Spora İlişkin AİHM Kararları’, Av. Mehmet Yoğurtçuoğlu, ‘Doping’, Av. Efe Oğuz, ‘Basketbol Yargılaması’, Av. Tarkan Erdal, ‘TFF UÇK’, Av. Aysu Melis Bağlan, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Spor Hukuku’,              Av. Sinan Naipoğlu, ‘Bağımsız Spor Federasyonları ve SGM Tahkim Kurulu’ konularını anlattılar.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu ile İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri / Spor Hukuku Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Av. Tutku Dinçer tarafından gerçekleştirilen program kapanışında ise Durakoğlu, katılımcılara İstanbul Barosu tarafından yapılan ve yapılmaya devam edecek İngilizce, Hukuk İngilizcesi vb. sertifika programları hakkında bilgi verip, eğitmenlere teşekkür etti.