• Son Güncelleme : 08.09.2020 16:13
  • Haber Giriş : 09.09.2020 16:38
  • Etkinlik : 03.09.2020

Vergi Tevkifatı ve Mahsubu

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının verfi tevkifatı ve mahsubu konusunda bazı tereddütlerin aydınlatılması amacıyla yazdığı yazı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca yazılan 18.08.2020 tarih ve 90822 sayılı yazıyla yanıtlandı.

Türkiye Barolar Birliğinin 03.09.2020 tarih ve 2020/73 nolu duyurusunda belirtilen konuya ilişkin Yazıda özetle,

• 7194 sayılı Kanunla yapılan düzenlemeyle avukatlara yapılan vekâlet ücreti ödemelerinden gelir vergisi tevkifatı yapılmasına yönelik bir değişiklik yapılmadığı,

• İlave bir vergi yükü getirilmediği,

• Değişiklik öncesinde avukatlara yapılan vekâlet ücreti ödemelerinde, ödemenin yapılış şekline göre tevkifatı kimin yapacağı (alacaklı (davayı kazanan), borçlu (davayı kaybeden) veya icra dairesi) hususunda yaşanan ihtilafların sonlandırılmasını teminen tevkifatın kimin tarafından yapılacağı hususunun netleştirildiği,