• Son Güncelleme : 27.06.2020 22:55
  • Haber Giriş : 24.06.2020 16:09
  • Etkinlik : 23.06.2020

Vatandaşın Hak Arama Özgürlüğü Zarar Görür

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, 23 Haziran 2020 Salı günü Fox Tv’de yayınlanan İsmail Küçükkya’nın hazırladığı ‘Çalar Saat’ programında baro başkanlarının Ankara’ya yürüyüşüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Baro başkanlarını yürüyüşe zorlayan krizin ortaya çıkış nedenleri üzerinde duran Moroğlu, ‘çoklu baro’nun ne anlama geldiğini ve ülkeyi nerelere sürükleyeceğini anlattı. Moroğlu, baroların parçalanması ve siyasete açık hale getirilmesinden en çok vatandaşın hak arama özgürlüğünün zarar göreceğini söyledi.

Çoklu baro uygulamasıyla hukuk birliğinin zarar göreceğini, bunun siyasal nedenlerle oluşturulmak istendiğini belirten Nazan Moroğlu, “Hedeftekiler sadece barolar değildir. Haksızlıklara, hukuksuzluklara sesini yükselten diğer meslek örgütleridir. Bu nedenle barolar ve meslek örgütleri birlikte hareket etmektedirler” dedi.

Baroların ve meslek örgütlerinin sesini kısmak isteyenlerin laiklik karşıtı bir zihniyet olduğunu vurgulayan Moroğlu, şöyle devam etti: “Laiklik her bakış açısına eşit mesafede bir hukuk sistemidir. Bir ülkede haklar açısından bir birlik olmazsa o ülke parçalanmaya adaydır. Baroların parçalanmak çoklu baro istenmesi de laikliği ortadan kaldırmaya yönelik bir harekettir. Bu hareket, FETÖ projesinin bir devamıdır.”

Videoyu izlemek için tıklayınız.