• Son Güncelleme : 29.06.2020 14:32
  • Haber Giriş : 23.06.2020 16:10
  • Etkinlik : 23.06.2020

Durakoğlu: “Bu Yürüyüş Adalet Yürüyüşüdür”

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Bugün (23 Haziran) yayınlanan Halk Tv 13.00 haber bülteninde, yaptıkları yürüyüşün siyasi bir yürüyüş değil hukuku savunma ve adalet yürüyüşü olduğunu söyledi.

Durakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün burada yaşananların birinci sorumlusu Metin Feyzioğlu’dur. Sanki sorunu çözmek için uğraşıyormuş edasında baro başkanlarının bulunduğu alana girmek istedi. Bütün başkanlar kendisine sırtımızı döndük, suratına bile bakmadık. Çok büyük bir bölümünün Metin Feyzioğu algısı budur. Biz artık Metin Feyzioğlu'nun bizi temsil ettiğini düşünmüyoruz”.

Feyzioğlu’nun iktidarın sesini duyurmak zorunda olduğunu, Barolar Birliği Başkanın, tarihte ilk kez baro başkanlarını suçladığını, kriminalize ettiğini, isim söylediğini belirten Durakoğlu,    “Böyle bir Barolar Birliği Başkanı olabilir mi?” diye sordu.

Yapılan eylemin siyasi bir yönü bulunmadığını kaydeden Mehmet Durakoğlu, bu hareketin adaleti bir savunma hareketi olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Tek adam yönetimiyle bu ülkede çok ciddi şeyler olacak. Hukuk yok olacak, biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Yargının üç kurucu unsurundan özgür savunmayı dize getirmeye uğraşıyorlar. Mücadelemiz hukukla ilgilidir”.

Video için tıklayınız.