• Son Güncelleme : 28.06.2020 16:41
  • Haber Giriş : 23.06.2020 13:20
  • Etkinlik : 22.06.2020

İstanbul Barosu Avukatları Destek Nöbetinde…

Avukatlık Kanunda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istenmesine karşı kendi illerinden 19 Haziran Cuma günü ‘Savunma Yürüyüşü” başlatan baro başkanları 22, Haziran Pazartesi günü Ankara’ya ulaştılar.

Ankara-Eskişehir yolu üzerinde Ankara Barosu ile buluşup Anıtkabir’e yürümek isteyen gruba ‘Valilik izni yok’ gerekçesiyle izin verilmedi ve bunun üzerine başkanlar oturma eylemine başladı.

Olayın duyulması üzerine 22 Haziran 2020 Pazartesi günü saat 12.30’da İstanbul Barosu avukatları siyah tişört giyerek yapılan hukuksuzluğu protesto amacıyla oturma eylemindeki baro başkanlarına destek nöbeti başlattı.

Aynı gün saat 18.30’da kalabalık bir avukat topluluğu İstanbul Barosu Merkez bina önünde buluşarak destek nöbetini sürdürdüler. Burada bir konuşma yapın İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, sorun çözülünceye kadar her gün saat 12.30’da İstanbul, Anadolu ve Bakırköy adliyelerinde, saat 18.30’da ise İstanbul Barosu

Merkez binası önünde destek nöbeti tutulacağını açıkladı.

Avukatlık Kanununda yapılmak istenmen değişiklikler hakkında bilgi veren Moroğlu, getirilmek istenen düzenlemelerin hakka, hukuka ve halkın çıkarlarına aykırı olduğunu bildirdi. Bu taslağı kabul etmenin mümkün olmadığının altını çizen Nazan Moroğlu, bu nedenle insan hakları, hukuk devleti ve evrensel hukuk ilkeleri için daha güçlü bir  mücadele sürdüreceklerini, bu hukuk mücadelesi yöntemlerini de en iyi İstanbul Barosunun bildiğini ve baro tarihinde bunun pek çok örneğinin bulunduğunu söyledi.

Toplantıya katılan avukatlar, ‘Hak, Hukuk, Adalet!’,  ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza!’, ‘Feyzioğlu İstifa!’  Sloganları atarak tansiyonu yükselttiler.