• Son Güncelleme : 02.06.2020 03:02
  • Haber Giriş : 12.06.2020 15:00
  • Etkinlik : 01.07.2020

Hubert H. Humphrey Burs Programı

Türkiye -Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim  Komisyonu, Türk ve Amerikalı Üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını desteklemektedir. Türkiye Fulbright Eğitim  Komisyonu, 1949 yılında Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri   arasında im zalanan  ikili  bir anlaşma ile kurulmuştur ve bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmaktadır. Komisyonumuz, Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Hubert H. Humphrey Burs Programı, kariyerlerinin ortasında, kamuya  hizmet  veren bir kurumda  çalışan, liderlik  özelliklerine sahip ve profesyonel gelişime açık yönetici, planlamacı ya da uzmanların başvuru  yapabileceği bir burs programıdır. Seçilen  bursiyerlere akademik ve profesyonel gelişim  olmak üzere iki yönlü destek  verilmektedir. Humphrey bursiyerleri, misafir edildikleri Amerika  Birleşik  Devletleri 'nin  önde gelen  üniversitelerinde, takip ettikleri özel  çalışma  programlarının yanı sıra, mesleki  ziyaretler,  konferanslar, eğitim programları ve en az altı haftalık stajı kapsayan  profesyonel  gelişim faaliyetlerine de katılırlar. Seçilen bursiyerler arasında, İngilizce  konusunda  desteğe  ihtiyacı  olanlara  uygun  görüldüğü takdirde 16 haftalık yoğun  İngilizce programı  desteği de verilebilmektedir.

2021-2022 akademik yılına yönelik yapılacak olan Hubert H. Humphrey Burs Programı başvurulan için  son  başvuru tarihi  14  Temmuz  2020'dir. Burs  programımıza başvurmayı düşünen kişiler başvuru formu  ve  ayrıntılı  bilgiye  www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler.                                                                               ·