• Son Güncelleme : 19.05.2020 10:26
  • Haber Giriş : 21.05.2020 10:22
  • Etkinlik : 20.05.2020

Onlıne Satranç Simultanemize 4 Saatte 25 Farklı Ülkenin Sporcuları Tarafından Başvuru Yapıldı

İstanbul Barosu Satranç Grubunun 20.05.2020 tarihinde düzenlediği online satranç simultanesinde 13 kez Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu ve Türkiye’nin ilk WGM’i (Kadın Büyük Usta) Av. Betül Cemre YILDIZ, Baro’muz üyesi 11 meslektaşımız ile aynı anda satranç oynadı.

Simultanenin ilan edilmesini takiben 4 saat içerisinde Türkiye’nin dışında Rusya, Fransa, İsrail, Nijerya, Ukrayna, Hindistan, Tunus, Gürcistan, Azerbaycan, Suriye, Kanada, İngiltere, Almanya, İtalya, Kolombiya, Peru, Venezuela, İran, ABD, Belarus, Uruguay, Kırgızistan Yunanistan ve Küba olmak üzere toplam 25 ülkeden sporcular tarafından simultanede oynamak için başvuru yapıldı!

https://lichess.org/simul/MUjRw9GK adresinden canlı olarak yayınlanan simultanede Av. Betül Cemre YILDIZ oynadığı 11 oyunun 7’sini kazanırken, 4 meslektaşımız ise oyunlarda süresi biten usta oyuncuya karşı galibiyet elde etmeyi başardılar.

Bu süreçte devam edecek internet turnuvalarından haberdar olmak ve katılmak isteyen Avukat, Stajyer Avukat, Hakim, Savcı, Noter, Hukuk Fakültesi mezunları ve öğrencileri, İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Av. Tutku Dinçer'e 0533 735 56 07 numaralı telefondan ulaşabilirler.