• Son Güncelleme : 02.03.2020 08:18
  • Haber Giriş : 25.02.2020 17:18
  • Etkinlik : 15.02.2020

İstanbul Barosu Uluslararası Ticaret, Taşıma Hukuku Ve Nakliyat Sigortaları Eğitimi Gerçekleşti

15-16 Şubat ve 22-23 Şubat günleri arasında yapılan , eğitim programının açılış konuşmaları 15 Şubat 2020 günü İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Sinan Naipoğlu ve İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkan yardımcısı Av. Burcu Çötüksöken tarafından yapıldı.

Av. Sinan Naipoğlu: “Avukatlık Mesleğinde en az birkaç konuda uzmanlaşmasının çok önemli olduğuna vurgu yapıp, taşımacılık, sigorta ve gümrükleme gibi konularda faaliyet gösteren avukatların yerine hukukçu olmayan danışmanların ve müşavirlerin faaliyet göstermesi avukatlık mesleğinin alanlarını daraltmaktadır. Bu eğitimin bahsettiğimiz konularda uzman avukat yetişmesine fayda sağlayacağı inancıyla  Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonumuza teşekkür ederim.” dedi.

15 Şubat 2020 günü Prof. Dr. Nuray Ekşi Ticari Sözleşmelerin hazırlanması ve hukuki rejimi, kanunlar ihtilafı kuralları, Ticari Sözleşmelerde ‘’İncorporation’’, Uluslararası ticari sözleşmelerden doğan uyuşmazlık çözümü, hangi devletin mahkemesinin yetkili olacağı, dava şartı arabuluculuk Milletlerarası Ticari Tahkim Uluslararası ticarette teslim şekillerini anlattı.

16 Şubat 2020 günü Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Süzel sabah programında, sözleşmenin kurulması, temel borçlar, konşimento, meşru hamil, teslim ve taşıma belgelerini,

16 Şubat 2020 günü Dr. Öğr. Üyesi Türkay Özdemir öğleden sonra, Karayolu taşıma senedi, hava yük senedi, CIM, Hamule senedini anlattı.

22 Şubat 2020 günü Dr. Öğr. Üyesi Türkay Özdemir sorumluluk ve Karma taşımalar, ziya ve hasar sorumluluğunu anlattı.

23 Şubat 2020 günü Dr. Öğr. Üyesi Sami Aksoy gecikme sorumluluğu fiili taşıyıcı, bildirimler, zaman aşımı, hak düşürücü süreler ve Nakliyat Sigortaları ve Nakliyat Sorumluluk Sigortalarını anlatıldı.

Geniş bir katılım alan,  iki hafta sonu dört günlük, eğitim sonunda katılımcılara katılım belgeleri İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı ve Dr.Öğr.Üyesi Sami Aksoy tarafından verildi.