• Son Güncelleme : 10.02.2020 11:14
  • Haber Giriş : 10.02.2020 16:03
  • Etkinlik : 07.02.2020

SEM Lojistik ve Taşıma Hukuku Atölyesi Semineri

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi ve Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonunca ortaklaşa düzenlenen atölye çalışması 07 Şubat 2020 Cuma günü saat 17.00’de baromuz merkez bina konferans salonunda yapıldı.

Atölye çalışmasının açılışında konuşan Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Elif Görgülü, staj eğitiminin amacının yasaları körü körüne uygulayan kişiler değil, onları toplumun gelişen ve değişen gereksinimlerine göre iyiye, doğruya, yararlıya doğru yönlendiren ve yorumlayan, bir diğer taraftan da sürekli olarak kendisini yenileyen ve geliştiren hukukçuların yetiştirilmesi olduğunu söyledi. Görgülü, Staj Eğitim Merkezinin farklı etkinliklerle eğitime destek verdiğini bildirdi.

Atölye çalışmasının ilk oturumunu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı yönetti.

Bu oturumda dört stajyer avukat sunum yaptı:

Stj. Av. Beyda Nur Ayçetin

"Taşıma İşleri Komisyoncusu ve Acente Arasındaki Farklar"

Stj. Av. Alp Giray Kahraman

"Karayolu İle Tehlikeli Eşya Taşımacılığı"

Stj. Av. Ayşe Aybüke Yıldız

"Tokyo Konvansiyonuna Göre Hava Taşıyıcısının Sorumluluğu"

Stj. Av. Doğan Keskintepe

"Hava Taşımasında Haksız Fiil Sorumluluğu"

Atölye çalışmasının ikinci oturumunu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Burcu Çotuksöken yönetti. Bu oturumda da dört stajyer avukat sunum yaptı:

Stj. Av. Elif Aydın

"Kara Yolu Taşımasında, Taşıyanın Hapis Hakkı"

Stj. Av. Dursun Ali Kaya

”CMR Konvansiyonuna Göre Ro-Ro Taşımacılığı"

Stj. Av. Ozan Ufkun Tobaoğlu

"Hava Yolu İle Seyahat Eden Yolcu Haklarına İlişkin Yönetmelik"

Stj. Av. Muhammed Said Besimoğlu

"CMR 17/4 Madde Ye Göre Taşıyıcının Sorumlu Tutulamayacağı Haller"

Atölye çalışmasının son oturumunu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Sekreteri Av. Sedat Tatar yönetti. Son oturumda beş stajyer avukat sunum yaptı:

Stj. Av. Mete Korkmaz

"Gemi Finansmanı Sözleşmeleri"

Stj. Av. Erdem Eren Ersan

"Demuraj İle İlgili Yabancı Mahkeme Kararları Araştırması"

Stj. Av. Sedanur Çelik

“Abonman Sigortaları"

Stj. Av. Gözde N. Altın Ova

"Taşıyıcı Sorumluluk Sigortaları İle Emtia Nakliyat Sigortaları Arasındaki Farklar"

Stj. Av. Abdulselam Balyan

"Hava Yolu İle Kargo Taşımasında Göndericinin Hak Ve Sorumlulukları"

Sunumların tamamlanmasından sonra oturum yöneticileri ve konuşmacılara birer Teşekkür Belgesi katılımcılara ise Katılım Belgesi verildi.