Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 03.02.2020 11:19
  • Haber Giriş : 05.02.2020 15:39
  • Etkinlik : 05.02.2020

Yurtdışı Kalkınma Enstitüsü Proje Sorumluları İstanbul Barosu’nu Ziyaret Ettiler

Yurtdışı Kalkınma Enstitüsü’nün (Overseas Development Institute-ODI) Türkiye’deki Suriyeli mülteciler ile ilgili yürüttüğü proje kapsamında Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nden Maissam Nimer ve Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Proje Yöneticisi Dr. Souad Osseiran, 5 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 11.00’de İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Yasemen Öztürkcan ve İstanbul Barosu Beyoğlu Adli Yardım Bürosu Sorumlu Avukatı Av. Aylin Moralıoğlu ile görüştüler.

Türkiye’deki mültecilerin haklarını savunan kuruluşların çabaları ve karşılaştıkları zorluklar ile ilgili bir raporun hazırlanmasına yönelik yürütülen projede, bu alanda çalışan yerel, ulusal ve uluslararası aktörlerle yaptıkları görüşmeler kapsamında İstanbul Barosu’nu da ziyaret eden proje sorumlularına, İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi ve Adli Yardım Bürolarının çalışmaları ile ilgili genel bilgi aktarıldı. Toplantıda, İnsan Hakları Merkezi’nin BMMYK işbirliği ile yürüttüğü mülteci eğitimleri, mülteciler konusunda meslektaş ve ilgili sivil toplum örgütleri ile dayanışma,  İstanbul Barosu’nun mültecilerin adalete erişimini sağlamak için verdiği adli yardım hizmeti, mülteciler konusunda kurumlararası işbirliği ve koordinasyonun önemi konuları ele alındı. İstanbul Barosu’nun yalnızca avukatla temsil noktasında değil, hukuki danışmanlık vermek sureti ile de mültecilere destek sağladığına vurgu yapıldı. Mültecilerin adalete erişiminde yaşanan sorunların aşılmasında devlet kurumları ile müzakere edebilirliğin önemine değinildi.