• Son Güncelleme : 24.01.2020 14:31
  • Haber Giriş : 23.01.2020 11:23
  • Etkinlik : 23.01.2020

İstanbul Barosu Tiyatrosu 10 yaşında

İstanbul Barosunda düzenlenen 10. Yıl etkinliğinde bu yıl eğitim alan 42 öğrenciye “Temel Oyunculuk” sertifikası verildi. Ayrıca baro tiyatrosunun bugünlere gelmesinde emeği olan yöneticilere İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Kültür Sanat Kurulundan sorumlu Koordinatör Av. Burcu ASLAN tarafından 10. Yıl plaketi takdim edildi.

İstanbul Barosu Tiyatrosu, 7 Mart 2010 tarihinde tamamı avukat ve stajyer avukatlardan oluşan 30 kişilik bir ekiple kuruldu. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu ve İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Kurulu’nun desteğiyle çalışmalarına başlayan tiyatroda, avukat, stajyer ve öğrencilere her yıl düzenli olarak temel tiyatro ve oyunculuk eğitimleri verilmektedir.

İstanbul Barosu Tiyatrosu her yıl düzenli bir şekilde katılımcı almakta ve ilk etapta 4 aylık temel oyunculuk eğitimi vermektedir. Temel oyunculuk eğitimi alan katılımcılar daha sonra kendilerine uygun olarak seçilen bir oyun ile sahne üzerinde pratik yapılarak, eğitim sonunda oyunun sergilenmesi ile temel oyunculuk eğitimi tamamlanmaktadır. Baro tiyatrosu aktif görev alan 4 Yönetmen 2 Eğitmen 2 Asistan ve 75 kişilik oyuncu kadrosu ile barolar arasında en büyük tiyatro olma özelliğine sahip bulunmaktadır. İstanbul Barosu Tiyatrosu birçok tiyatro festivallerine davet edilmekle ünü ulusal ve uluslararası birçok tiyatro toplulukları tarafından bilinmekte ve her geçen gün gücüne güç katmaktadır.