• Son Güncelleme : 23.01.2020 16:50
  • Haber Giriş : 22.01.2020 15:47
  • Etkinlik : 15.01.2020

Mülteci ve Sığınmacılar için BMMYK ile Yeni Sözleşme İmzalandı

Türkiye’de bulunan mülteci, sığınmacı ve geçici koruma altındaki kişilerin etkili hukuki yardıma ve adalete erişimlerinin sağlanmasının devamı amacıyla 2020 yılı için de Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yeni bir sözleşme imzalandı.

Türkiye Barolar Birliğinin 15.01.2020 tarih ve 749 sayılı 18 Baro başkanlığına gönderilen konuya ilişkin yazı şöyle:

‘Türkiye’de mülteci, sığınmacı ve geçici koruma altındaki kişilerin adalete erişimlerinin Desteklenmesi Projesi’  Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği  (BMMYK) yürütücülüğünde 2018 yılında faaliyetlerini başlamış olup 2019 Aralık ayı itibariyle son bulmuştur. Temel amacı Türkiye’de yaşayan sığınmacı ve mültecilerin etkili hukuki yardıma erişmelerinin güçlendirilmesi ve Türkiye’deki adli yardım sisteminin desteklenmesi olan projenin başarısı nedeniyle 2020 yılı için yeni bir proje sunularak BMMYK ile yeni bir sözleşme imzalanmıştır.

İş bu yazı ekinde söz konusu proje kapsamında yetki ve sorumlulukların belirtilmesi amacıyla hazırlanmış olan 2020 yılına ait İşbirliği Protokolü yer almaktadır. Protokolün baronuzca uygun bulunarak imzalanıp iki kopya halinde birliğimize iletilmesini müteakip TBBAPP uygulamasında kayıtlı baro kullanıcılarının hesapları yeniden aktif hale getirilecektir.

Proje kapsamında avukatlara yapılan öremelere ilişkin usul ve esasları belirten Kılavuz, Ek 2’de yer almakta olup baronuz mensubu avukatların söz konusu Kılavuzla ilgili bilgilendirilmeleri hususunda iş birliğinizi rica ederim.

Av. Ünsal TOKER

Başkan a.